Μπαράζ κινητοποιήσεων – Διήμερες απεργίες και συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



Από τον Πρωινό Λόγο

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, ενώ μπαράζ κινητοποιήσεων έρχονται από τα συνδικάτα με κορύφωση τη μεγάλη 48ωη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (και ξεχωριστές συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ) την Τρίτη και την Τετάρτη, με συλλαλητήρια πανελλαδικά αλλά και τοπικά, τόσο σε Κοζάνη όσο και Πτολεμαΐδα.

Τον …χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι Δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.  Σε ανακοινώσεις τους, το Εργατικό κέντρο Κοζάνης αλλά και Πτολεμαΐδας, όπως και το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις, ένα διήμερο να βγουν όλοι στους δρόμους, ώστε να περάσει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και να μην ψηφιστούν τα μέτρα, κατά του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων….

Η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και άλλες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι «ιστορική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «αποφαίνεται για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων, να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά τους δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως του 5% έως 10%, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη στα 67, καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας. Η απόφαση αυτή, σημειώνει η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για την Κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς, αλλά και μια δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων». Η πολιτική των περικοπών, που η κυβέρνηση εφαρμόζει «κατ’ απαίτηση των τροϊκανών, εκτός από αντεργατική, αντικοινωνική και αναποτελεσματική, είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

Στην Κοζάνη οργανώνεται για τις 11 το πρωί της Τρίτης μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, κάλεσμα για συμμετοχή στο οποίο απευθύνουν τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Αθανάσιος Τολιόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους « να βγούνε στους δρόμους τις ημέρες που κατατίθενται τα νομοσχέδια για τα εργασιακά. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε αν θέλουμε να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές οι οποίες καταστρέφουν τη χώρα και την οικονομία. Όχι σε νέα μέτρα στον κόσμο της εργασίας, μας στερούν το οξυγόνο από τη ζωή μας…».

Παράλληλα, να σημειωθεί πως κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα (ΠΑΣΥ, γεωργκοκτηνοτρόφοι), η Ένωση Γυναικών- ΟΓΕ, το Μέτωπο Αγνώνα Σπουδαστών κ.α. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στο γνωστό σημείο στον κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης και στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας θα γίνουν οι κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες θα επαναληφθούν και  την Τετάρτη , στις 6.30 μ.μ. στα ίδια μέρη., με κύριο σύνθημα: «Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα τους ανατρέψουμε!».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των εργατικών σωματείων και συνδικάτων:

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Κάλεσμα σε 48ωρη Γενική Απεργία 6 και 7 Νοεμβρίου και συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, συνεδρίασε τη Πέμπτη 1/11/2012, αφού αξιολόγησε  τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που διαλύουν κυριολεκτικά την ζωή μας και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας μας.

Αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, συμμετέχοντας στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012.

Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Aπαίτηση όλων των συνδικάτων είναι η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη.

Πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου.

Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ και βυθίζουν την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας-Εορδαίας: 48ωρη Γενική Απεργία Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7/11

Το Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, με κεντρικό αίτημα και απαίτηση την καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας. Μέτρα που «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ & ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,

ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ MEDIA».

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΌΛΟΙ να δώσουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  την Τρίτη 6/11 στην κεντρική πλατεία της Πτολ/δας στις 10:30 π.μ..

Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο – Π.Α.ΜΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 & ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 πμ και ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6:30 μμ

*Στην Κοζάνη: στον Πεζόδρομο *στην Πτολεμαΐδα: στο Παλιό Πάρκο

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό! Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα, από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα, κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.

Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.