Η Γερμανία χρηματοδοτεί εκκλησία στο μαρτυρικό Μεσόβουνο ΕορδαίαςΤην ανέγερση εκκλησίας στο Μεσόβουνο Εορδαίας στην Κοζάνη θα χρηματοδοτήσει το γερμανικό προξενείο, τιμώντας με τον τρόπο αυτό το τη μνήμη των ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.

Ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Κλάους Μπόρμαν υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας για τις εργασίες ανέγερσης της εκκλησίας με τον εκπρόσωπο της ερανικής επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το προξενείο της Γερμανίας θα αναλάβει μέρος της χρηματοδότησης για την ανέγερση της εκκλησίας στο Μεσόβουνο. Σε πρώτη φάση θα διαθέσει το ποσό των 27.400 ευρώ, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσει περαιτέρω χρηματοδότηση.

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Οκτωβρίου του 1941 στο Μεσόβουνο του δήμου Εορδαίας.

Καθ’ όλη την περίοδο 1941 – ’44 «χάθηκαν» από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 157 άνδρες, 108 γυναικόπαιδα, αλλά και τρεις Σοβιετικοί στρατιώτες.

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.