Κορινθιακός εμφύλιος για τους μετανάστες



METANASTESS 535 355Σε αρένα σύγκρουσης μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης, με εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, εξελίσσεται η επιχείρηση με την παραπλανητική ονομασία «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο. Χωρίς να υφίσταται μία προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των τοπικών παραγόντων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η μεταφορά μερικών εκατοντάδων μεταναστών σε χώρο εντός του στρατοπέδου του 6ου Τάγματος Πεζικού, που εδρεύει στην πόλη και που χαρακτηρίστηκε εν μία νυκτί «Στρατόπεδο Υποδοχής», χωρίς μέσα και υποδομές, προκάλεσε κοινωνική έκρηξη με βίαια επεισόδια, επιτρέποντας στη Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής στο προσκήνιο.

Ο δήμαρχος της Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, πασοκογενής ως προς την πολιτική καταγωγή του, πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση αυτή και διέκοψε μονομερώς την παροχή νερού αλλά και την αποκομιδή απορριμμάτων από το στρατόπεδο, ασκώντας έτσι πίεση για την ακύρωση της λειτουργίας του ως χώρου κράτησης μεταναστών.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Υπουργείο Άμυνας δηλώνουν αναρμόδια, ενώ η κοινωνική ένταση αναμένεται να κλιμακωθεί τις απογευματινές ώρες, οπότε και διοργανώνεται συλλαλητήριο. Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί πολεμική ορολογία στις δημόσιες δηλώσεις του, ενώ το επίσημο ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» ανά την Επικράτεια.

Η όλη κατάσταση προσφέρει προνομιακό πεδίο δράσης στη Χρυσή Αυγή, η οποία, μετά και τα πρόσφατα – αντίστοιχα γεγονότα της Πάτρας, επιχειρεί να αναβαθμίσει την πολιτική της παρουσία στην Κόρινθο, με δεδομένο ότι διαθέτει πολυπληθές ακροατήριο αλλά και σημαντικό πυρήνα ψηφοφόρων στον νομό (εκλέγει βουλευτή).

Το χρονικό

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο στρατόπεδο του 6ου Τάγματος Πεζικού, όταν κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο, για να εμποδίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα μεταναστών, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μαρία Παπανδρέου, τέσσερις αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα έπειτα από ξυλοδαρμό.

Όπως ανέφερε η κα Παπανδρέου, ο τραυματισμός τους οφείλεται σε μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Σε δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά: «Χθες είχαμε την εισαγωγή τεσσάρων μεταναστών πακιστανικής καταγωγής, εκ των οποίων στους δύο δόθηκε εξιτήριο και οι άλλοι δύο συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός προήλθε από ξυλοδαρμό με άλλους μετανάστες, διαφορετικής εθνικότητας, την ώρα που βρίσκονταν στο στρατόπεδο».

Σε δηλώσεις του στη zougla.gr ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, καταγγέλλει ότι χθες το βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο κράτησης, ενώ απέδρασαν τουλάχιστον 30 μετανάστες. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κόρινθο και ότι όλες του οι ενέργειες είναι νόμιμες.

zougla.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.