Το μέλλον των τηλεθερμάνσεων στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίαςtilethermansi-ptolemais86758Το μέλλον των τηλεθερμάνσεων στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Ο σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά με τοπική διάσταση και οι στρατηγικές – πολιτικές για την πορεία των τηλεθερμάνσεων, παρουσιάστηκαν αναλυτικά από το Γενικό Δ/ντή της ΑΝΚΟ Γιώργο Αμανατίδη και το Δ/ντή Προγραμμάτων Τάσο Σιδηρόπουλο.

Συζητήθηκε επίσης ο περιφερειακός ενεργειακός σχεδιασμός για τη Δυτική Μακεδονία, το νέο ΕΑΠ και η συνάφεια του με τα θέματα της ενέργειας, η μεταλιγνιτική περίοδος (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα). Ιδιαίτερη συζήτηση όμως έγινε και για τη σχέση της ΔΕΗ – τηλεθερμάνσεων – ΑΠΕ με δεδομένες τις εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ (αποκρατικοποίηση).

Τέλος, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην ανάγκη αξιοποίησης των ΑΠΕ, στην ανάγκη μείωσης του κόστους θέρμανσης για τους πολίτες και γενικά στην ένταξη των τηλεθερμάνσεων σε έναν περιφερειακό ενεργειακό σχεδιασμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της ΑΝΚΟ Δημήτρης Πεκόπουλος και Ευθύμιος Γιαγκόζογλου, από τη ΔΕΥΑΚ ο Γενικός Δ/ντής Γιώργος Παυλίδης, ο Δ/ντής Τηλεθέρμανσης Λευτέρης Κυπιρτίδης και το στέλεχος Βασίλης Πανούσης, από τη ΔΕΤΗΠ η Δ/ντρια Ιωάννα Καλαϊτζίδου, ο  Πρόεδρος Νίκος Κουσίδης και ο Νίκος Πετρίδης, από τη ΔΕΤΕΠΑ ο Δ/ντής Κώστας Κυριακόπουλος και ο Παναγιώτης Δέτσικας και από την ΔΕΥΑΦ η Δ/ντρια Ερμιόνη Αβραμοπούλου η Λεβένα Κωτσοπούλου και ο Κώστας Σταυρίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.