Περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς τιμωρία: Η ΔΕΗ καταστρέφει ένα ολόκληρο δάσος με δέντρα άνω των 15 ετών!



orixio_mauropigisΑναρωτιέμαι και μαζί με μένα όλοι οι πολίτες της επιβαρυμένης περιοχής του ενεργειακού άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Φλώρινας αν αυτό (που μας κατήγγειλαν) δεν είναι οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα τότε τι είναι; Ο λόγος για το θάψιμο (σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγελίας) εκατοντάδων δένδρων που η ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα το Ορυχείο Αμυνταίου-Φιλώτα πραγματοποιεί ρίχνοντας στη δεντροφυτεμένη έκταση τεράστιους χωμάτινους όγκους.

Το περιστατικό σύμφωνα με κατοίκους του οικισμού του Περδίκκα, γίνεται βόρεια στην περιοχή του τεχνητού φράγματος του Περδίκκα στην κατά τα άλλα αποκαταστημένη έκταση την οποία η ΔΕΗ και η διεύθυνση περιβάλλοντος της ΔΕΗ είχε δεντροφυτεύσει πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια. Σήμερα μην έχοντας (πιθανόν) χώρους να εναποθέσει το χώμα που εξορίσει πριν το λιγνίτη που χρησιμοποιεί, καταστρέφει ότι με κόπο έγινε πλακώνοντας κυριολεκτικά ζωντανούς οργανισμούς (δέντρα και ότι άλλο υπάρχει) μέσα στο δάσος που έχουν δημιουργηθεί στο διάβα των χρόνων.

Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια όπως καταγγέλουν οι πολίτες του οικισμού τότε πραγματικά πρόκειται να έγκλημα πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν. Ακόμα και αν η ΔΕΗ προχωρήσει σε αντικατάσταση των δένδρων που σήμερα καταστρέφει θα χρειαστεί μια ίσως και δυο δεκαετίες για να φτάσει στο επίπεδο που σήμερα βρίσκεται το δάσος και επιπλέον οι τεράστιες αποθέσεις (αν και ήδη γίνεται) θα είναι γυμνές χωρίς φυσικό φράγμα και με το πρώτο βοριαδάκι η σκόνη θα καλύψει την γύρω περιοχή φτάνονται πάνω από την πόλη της Πτολεμαΐδας που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα (σε απόλυτη ευθεία) από το ορυχείο και τις αποθέσεις.

από το ενημερωμένο eordaia.org

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.