Δεν πήγες φαντάρος… ήρθε η ώρα να πληρώσεις!stratiotes_parousiazoun897698Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, θα έρθουν οι «ανυπότακτοι» της χώρας, οι οποίοι για διάφορους λόγους «παρέλειψαν» να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Ήδη χιλιάδες πρόστιμα έχουν αποσταλεί στους «ενδιαφερόμενους», οι οποίοι θα κληθούν να τα πληρώσουν στις ΔΟΥ της περιοχής τους

Η απόφαση είναι κοινή από τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας και λήφθηκε επί ημερών Βαγγέλη Βενιζέλου. Συγκεκριμένα οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι, δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν, 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Οι σημερινές ηγεσίες των παραπάνω υπουργείων δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στο συγκεκριμένο μέτρο και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει εφαρμογή του ή όχι.

Είναι πάντως γεγονός ότι η απόφαση αυτή μετατρέπει τον στρατό σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε μια εποχή που άπαντες περιμένουν τα ραβασάκια της εφορίας.

newsbomb.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.