Απόψεις της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη, Τόπος να Ζεις» σχετικά με θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου



kozani_plateia_nikis23525

Θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα δύο θέματα, τα οποία εισηγήθηκε  στο δημοτικό συμβούλιο ο Λευτέρης Ιωαννίδης:

 Καταγγελία εκ μέρους της δημοτικής κίνησης για δικηγόρους – δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν υποθέσεις πελατών τους έναντι του δήμου.

Στις 3 Απριλίου 2012 με δελτίο τύπου ζητήσαμε εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το παραπάνω θέμα. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, η μεγάλη πλειοψηφία, τουλάχιστον των παρόντων δημοτικών συμβούλων, εξέφρασε τη γνώμη πως δεν υφίσταται κανένα δεοντολογικό, ηθικό και πολιτικό κυρίως ζήτημα. Την ίδια άποψη εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς επιμένουμε, για λόγους αρχής, πως στην προκειμένη περίπτωση υφίσταται ασυμβίβαστο. Οφείλουμε, όσοι κατέχουμε δημόσια θέση να μην αφήνουμε καμία υπόνοια ή σκιά να λειτουργεί εις βάρος μας.

 

  • Ερώτηση της Δημοτικής Κίνησης σχετικά με την κατάσταση στο δημοτικό κήπο και το ανοιχτό θέατρο. Σε ερώτηση που καταθέσαμε, ζητήσαμε να γίνει διάλογος για την κατάσταση στους δύο πολύ σημαντικούς αυτούς, για τους πολίτες, χώρους, την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν, αλλά και την πιθανή εθελοντική συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπισή τους. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε, εκτός από τις διαπιστώσεις για την κατάσταση των χώρων, τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, τις αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά και τις  δυνατότητες που υπάρχουν για τη διαχείριση των όποιων προβλημάτων, ο Λευτέρης Ιωαννίδης κατέθεσε τις δύο παρακάτω προτάσεις:

α) Άμεση εκπόνηση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου Πρασίνου για το σύνολο του δήμου  και όχι αποσπασματικές ενέργειες

β) Ανάληψη, από την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου, συντονισμού σε συνεργασία και με εθελοντικές ομάδες, πολίτες και το γραφείο εθελοντισμού  για την καλύτερη διαχείριση των χώρων πρασίνου.

Θέλουμε επίσης να απαντήσουμε δημόσια στο δήμαρχο, ο οποίος μας κατηγόρησε πως ποτέ δεν καταγγέλλουμε και φαινόμενα βανδαλισμού, παρά μόνο τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Του προτείνουμε μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας (www.toposnazeis.gr) και συγκεκριμένα στις  δηλώσεις του Λευτέρη Ιωαννίδη σχετικά με το καμένο περίπτερο στο ανοιχτό θέατρο. Όπως επίσης στα δελτία τύπου μας,  τα οποία  αναφέρονται και στις ευθύνες των πολιτών, καθώς και στην καταγγελία μας για την παράνομη απόθεση λυματολάσπης.

Τέλος, σχετικά  με  τις δηλώσεις του κ. Αποστολίδη για  την προστασία του δημόσιου χώρου και χωρίς διάθεση επανάληψης (με το θέμα αυτό ασχοληθήκαμε εντός και εκτός οργάνων εδώ και πολύ καιρό και καταγγείλαμε την τεράστια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής), θεωρούμε αστεία την αναφορά  σε πρόστιμα στους καταληψίες καταστηματάρχες μετά από ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας, αφού ποτέ δεν αποτέλεσαν λόγο επαναφοράς στη νομιμότητα, δεν αποθάρρυναν τους παρανομούντες, αλλά ουσιαστικά διαιωνίζουν το φαινόμενο.

Παρ’ όλα αυτά  δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε  την εφαρμογή του νόμου προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών και περιμένουμε αυτό να γίνει άμεσα. Στην αντίθεση περίπτωση θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη κατά του δήμου, προκειμένου να καταγγείλουμε την απαράδεκτη ανοχή στα φαινόμενα καταπάτησης του δημόσιου χώρου.

 

 

Δημοτική Κίνηση

«Κοζάνη- Τόπος να ζεις»

Πληρ. Λευτέρης Ιωαννίδης

www.toposnazeis.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.