Νέο τροχαίο – το 12ο σε 3 χρόνια (!) – με αρκούδα στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής



arkoyda_nekri_nixta3453Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα, το 12ο στο διάστημα 2009-12 σημειώθηκε χθες Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 το βράδυ στις 22:30 στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο 5ο χιλιόμετρο, μετά τον κόμβο της Νεάπολης Κοζάνης.

Η αρκούδα, που είχε μπει στον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση την Καστοριά, συγκρούστηκε αρχικά με διερχόμενο φορτηγό, ενώ στη συνέχεια πέρασε το τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και χτυπήθηκε και από δεύτερο αυτοκίνητο στον άλλο κλάδο. Στη συνέχεια διέφυγε τραυματισμένη υπερπηδώντας τον φράχτη, στο σημείο εισόδου της, ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως την Τροχαία. Στο σημείο του ατυχήματος έφθασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και μετά από αρκετές ώρες με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου που διαθέτει, εντόπισε το τραυματισμένο ζώο, το οποίο όμως απομακρύνθηκε και έτσι η κτηνίατρος της Ομάδας, δεν κατάφερε τελικά να το αναισθητοποιήσει προκειμένου να προχωρήσει σε διάγνωση και ενδεχόμενη περίθαλψή του.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ επισημαίνει ότι μέχρι η Εγνατία Οδός Α.Ε, να τοποθετήσει την κατάλληλη περίφραξη, παραμένει πολύ μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης και νέων τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι προτείνει για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος την εντατικοποίηση της διανομής του ειδικού φυλλαδίου της Εγνατία Οδός Α.Ε στους δύο σταθμούς διοδίων, την τοποθέτηση προσωρινών προειδοποιητικών πινακίδων και πινακίδων μείωσης του ορίου ταχύτητας, αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.