Κανονικά βαθμολογείται το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Κατεύθυνσης



panelladikes2012_bannerΝέα αναστάτωση αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της – και η οποία απεστάλη σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας – υπογραμμίζει ότι η βαθμολόγηση του μαθήματος στη Φυσική Κατεύθυνσης θα γίνει κανονικά, χωρίς εξαιρέσεις, παρά το επιστημονικό λάθος που εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, στη διατύπωση του Γ4 θέματος.

Το θέμα προκαλεί αναταράξεις, καθώς ήδη αγανακτισμένοι γονείς, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εντόπισε την Παρασκευή επιστημονικό λάθος στη διατύπωση του Γ4 θέματος, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ακύρωση του από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΕ έχει ως εξής:

“Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.

Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση:

Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.

Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας.

Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση.

Πιο αναλυτικά, ελήφθησαν υπόψιν:

* τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του ερωτήματος Γ4, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,

* τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,

* το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του ερωτήματος Γ4 ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη πρώτο (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,

* το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης

* το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Έτσι βαθμολογείται κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, όπως κατωτέρω:

Γ1: 6

Γ2: 6

Γ3: 6

Γ4: 7″, καταλήγει η ανακοίνωση.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.