Π. Κουκουλόπουλος: «Έγινε το θέλημα του Σαμαρά μέσω του… Τσίπρα»



koukoulopoulos_paris65467uj«Με την προσφυγή σε νέες εκλογές έγινε το θέλημα του κ. Σαμαρά μέσω του… Τσίπρα. Αυτό με το οποίο μας απειλούσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προεκλογικά, ότι δηλαδή θα μας σύρει σε αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι να γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός, ικανοποιήθηκε με τη συνδρομή και την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός πως η χώρα οδηγείται εκ νέου σε κάλπες.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι «παρ΄ ότι το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μάη ήταν σαφές και ξεκάθαρο, αφού οι πολίτες με την ψήφο τους αποφάσισαν πως θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που προέταξαν όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Το ΠΑΣΟΚ, αν και το μήνυμα των εκλογών ήταν πολύ σκληρό γι΄ αυτό, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Προεκλογικά, προτείναμε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι λόγω αδυναμίας, αλλά επειδή είχαμε αντιληφθεί εδώ και καιρό πως τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι τέτοια που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση.

Μετεκλογικά, ήμασταν ξεκάθαροι. Αποκλείσαμε κάθε δική μας συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, αλλά στήριξη της δημιουργίας Κυβέρνησης, είτε υπό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κουβέλη, είτε οικουμενική, με έναν και μοναδικό όρο. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, διότι αποδείχτηκε πως πολιτικές δυνάμεις που τιμήθηκαν με σημαντικά ποσοστά απ΄ τους πολίτες δεν διέθεταν την ανάλογη σοβαρότητα και το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης.

Όπως δεν διέθεταν και την καθαρή ματιά για να δουν πως στις εκλογές της 6ης Μάη δεν αποδοκιμάστηκε μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, κάτι που αποδεικνύεται από το
μεγάλο ποσοστό αποχής, μεγάλο ποσοστό εκείνων που ψήφισαν τα λοιπά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, το ποσοστό που πήραν υπερδεξιά κόμματα, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου και το ακροδεξιό- ναζιστικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Δεν με εκπλήσσει, διότι δεν αντέδρασαν καν όταν είδαν να γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας απ΄ τον κ. Καμμένο, πράξη που υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας, καθώς ήταν απασχολημένοι με το να μετρούν και να υπολογίζουν πιθανά ποσοστά νέων εκλογικών αναμετρήσεων».

Ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης σχολιάζοντας την ακυβερνησία στην οποία παραμένει η χώρα τόνισε ότι: «Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε πλέον ως κράτος, πιστεύω πως αρχίζουν να τους αντιλαμβάνονται πλέον όλοι.

Αξίζει να δούμε όμως τι διακυβεύεται για τον τόπο μας εξ αιτίας της ακυβερνησίας.

Η σύμβαση για τη νέα αντιρρυπαντική Μονάδα, η Πτολεμαίδα 5, δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί με την κοινοπραξία, όσο τουλάχιστον παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Είχαμε πετύχει να γίνει αυτή η ανακεφαλαιοποίηση με κοινές μετοχές, που σημαίνει ότι θα περνούσαν σε κρατικό έλεγχο και τα χρήματα θα επέστρεφαν στο κράτος, δεν θα τα χαρίζαμε δηλαδή στους τραπεζίτες. Έτσι, όχι μόνο θα πατούσαν καλά στα πόδια τους οι τράπεζες για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν έργα όπως η νέα Μονάδα της Πτολεμαίδας 5, αλλά να χρηματοδοτήσουν και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, δηλαδή την ανάπτυξη.

Το τι σημαίνει για τον τόπο μας η Πτολεμαίδα 5 είναι γνωστό σε όλους. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και απαντήσεις σ΄ όλους αυτούς τους ανέργους και, κυρίως τους νέους μας, που ζουν με το βρόγχο της ανεργίας.  

Δυστυχώς όμως είναι πλέον στον αέρα, όπως στον αέρα είναι και το πρόγραμμα αυτεπιστασίας των Δήμων, το οποίο μόνο για την περιοχή μας εξασφάλιζε δουλειά, μέσω ΑΣΕΠ, σε χίλιους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι θα απασχολούνταν στα διάφορα έργα που θα υλοποιήσουν οι 4 Δήμοι μας. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να περιμένουν αλλά και η ίδια η αγορά που θα είχε τη δυνατότητα να κινηθεί προμηθεύοντας υλικά και μηχανήματα.

Όπως στον αέρα είναι πλέον και η νομοθετική ρύθμιση που πετύχαμε, και χρειαζόταν απλώς την κύρωση της νέας Βουλής, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους, ίσως και χιλιάδες, μόνο εδώ στην περιοχή μας.

Για όλα αυτά και προς αυτούς τους ανθρώπους, τι θα απαντήσουν άραγε όσοι μας έσυραν σε νέες εκλογές;».

Κλείνοντας ο κ. Κουκουλόπουλος, πρόσθεσε: «Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και γι΄ αυτές ενδιαφέρονται. Όσοι ονειρεύονται δεύτερους και τρίτους γύρους εκλογών βρίσκονται μακριά απ΄ τα προβλήματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, σήμερα του ελληνικού λαού είναι ποιος θα δώσει απαντήσεις και όχι αν είναι Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ή ο Τσίπρας».    

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.