Φράγμα Σισανίου: Αναγκαιότητα η αξιοποίηση του και η ανάδειξη της τουριστικής διαδρομής της περιοχής



katsaounis_fragma_sisaniou8756

Γράφει ο Νίκος Κατσαούνης

Με σημαντική καθυστέρηση εντάχθηκε η κατασκευή του αρδευτικού φράγματος Σισανίου στο ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης και τροφίμων.

Χαιρετίζουμε την ένταξη αυτού του σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή του Σισανίου και του Μυρίχου. Η καλλιέργεια του φασολιού στο Σισανίου πρέπει να οργανωθεί σε καλύτερη βάση και με ομάδες παραγωγών που θα πρέπει να δουν σοβαρά την τυποποίηση και την επωνυμία του προϊόντος άμεσα.

Άποψή μου είναι και έχει διατυπωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο  από καιρό ότι μια συνολική αξιοποίηση του φράγματος Σισανίου μπορεί να συμβάλει και τουριστικά στην ευρύτερη περιοχή του Βοϊου – Βλάστης – Εορδαίας.

Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν – υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα αναδείξουν την σημαντική διαδρομή Σιάτιστας – Εράτυρας – Σισανίου – Ναμάτων – Βλάστης – Μουρικίου, μια διαδρομή με αξιόλογα εκκλησιαστικά και κοσμικά μνημεία – αρχοντικά – φυσικές ομορφιές και αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα πρέπει η Περιφέρεια να παρέμβει σε υπάρχουσες υποδομές που έχουν κατασκευαστεί και μένουν αναξιοποίητες χρόνια……οφείλουμε  να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές και όχι να ανακοινώνουμε σειρά νέων έργων που ενδεχομένως να μείνουν και αυτά ημιτελή αποτρέποντας και την αξιοποίηση αυτών που περιμένουν…

Αξιολόγηση – προγραμματισμός – αποτελεσματικότητα και συγκεκριμένες επιλογές απατούνται τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Σε μια χώρα που ταλανίζεται πολιτικά – κοινωνικά – οικονομικά έχει ηθικό χρέος η Αυτοδιοίκηση με ρεαλισμό και τόλμη να δώσει  ελπίδα και ώθηση στην  ανάπτυξη της περιφέρειας και της υπαίθρου.

Νίκος Κατσαούνης
Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδ. «αρχή….Ζουμε μαζί»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.