Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης



dimarxeio_koz345345Με 530 χιλιάδες ευρώ κατά έτος θα συμμετέχει ο Δήμος Κοζάνης για τα επόμενα δυο χρόνια υλοποιώντας τις δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, διατηρώντας τις δομές οι οποίες θα συνεχίσουν να υφίστανται χωρίς να μειωθεί η προσφορά στην μέριμνα και στην πρόνοια με περιορισμένα τα κόστη. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Κυτίδης κατά την διάρκεια της εισήγησης του, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, όπου το Σώμα πέρασε κατά πλειοψηφία το διετές πρόγραμμα δράσης που θα έχει ισχύ από τον Μάιο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2014.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί για τις κοινωνικές δομές ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. προέρχονται για τα δυο χρόνια από συγχρηματοδοτήσεις. Στην σημαντικότητα της Επιχείρησης με όλες της δομές της αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων υπερψηφίζοντας το πρόγραμμα, το οποίο καταψήφισε όμως ο κ. Μητσιάκος σημειώνοντας ότι είναι υποχρέωση του κεντρικού κράτους, η πρόνοια και η μέριμνα των πολιτών . Η κα Νανοπούλου ψήφισε την λειτουργία των δράσεων και το σκοπό που εξυπηρετούν και καταψήφισε τον αυξημένο όπως τόνισε αριθμό υπαλλήλων που εργάζονται στις δομές υπογραμμίζοντας ότι είναι δυσανάλογος.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στάθηκε στην διασφάλιση της λειτουργίας των δομών που είναι το «βοήθεια στο σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα συσσίτια, καθώς η χρηματοδοτήσεις περιορίζονται και το και το βάρος επωμίζεται η Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει η Δημοτική Αρχή στο μέτρο του δυνατού την δράση με περισσότερη κοινωνική πρόνοια για τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκος Φλώρος σημείωσε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές καθώς λόγω των συνθηκών κινδυνεύει να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός.

Σύμβαση για την παραγωγή βιοκαυσίμου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου Κοζάνης η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο την «Παραγωγή βιοκαυσίμου από συλλεγόμενα τηγανέλαια .

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αποστολίδη που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, η προσπάθεια ξεκίνησε προγενέστερα και ολοκληρώνεται με την υπογραφή της σύμβασης. Θα δοθούν δοχεία σε όλα τα σχολεία της περιοχής από τον Δήμο, στα οποία θα συγκεντρώνεται το τηγανέλαιο και θα παραδίδονται στο ΤΕΙ, ενώ στην συνέχεια το παραγόμενο καύσιμο θα παραλαμβάνει ο Δήμος Κοζάνης στον οποίο θα ανήκει το 51% και το 49% στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Αποστολίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τους επιχειρηματίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και τον ορισμό δυο εκπροσώπων που θα παρακολουθούν την σύμβαση.

Δυο συμβάσεις με ECOELASTIKA AE

Στην υπογραφή δυο συμβάσεων με το Σύστημα Εναλλακτικών Διαχείρισης Παλαιών Ελαστκών ECOELASTIKA AE,θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, μετά την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ.

Οι συμβάσεις θα αφορούν, η μια την συλλογή των ελαστικών του Δήμου και η δεύτερη τη συλλογή των ελαστικών από όλο τον Δήμο Κοζάνης. Επιπρόσθετα στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στο διεθνές δίκτυο ACR+ καθώς ήδη υπάρχει ένα πολύ καλό δίκτυο στον τομέα της ανακύκλωσης

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.