Παγκόσμιο Συνέδριο Οργανώσεων Εθελοντών Αιμοδοτών – Ανεκτίμητη εμπειρία ζωής…



0DSC01464Αφού νίκησα τους πολλούς δισταγμούς που είχα, βρέθηκα, μετά από ολονύκτιο ταξίδι με λεωφορείο, στην Κόρινθο το πρωί της Παρασκευής 27/4/2012.

Ήταν ένα  γλυκό ανοιξιάτικο πρωινό από αυτά που σε γεμίζουν αισιοδοξία. Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας  έφερε στη μνήμη μου στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης. Αλλά όχι δεν έκανα τόσα χιλιόμετρα για διακοπές, είχα πιο σπουδαίο  κίνητρο. Σε λίγες ώρες άρχιζε το Παγκόσμιο Συνέδριο Οργανώσεων Εθελοντών Αιμοδοτών και θα είχα την τιμή να παρακολουθήσω τις εργασίες του. Γεμάτος ανυπομονησία βρέθηκα στο ξενοδοχείο που θα έμενα και πιστοποίησα τη συμμετοχή μου. Η γραμματεία, με την εκπρόσωπο νεολαίας του συλλόγου μας κυρία Τσαουσίδου Κάκη, με καλωσόρισε και μου παρέδωσε το σχετικό φάκελο με το υλικό για το Συνέδριο.

Σύντομα εμφανίσθηκαν εθελοντές αιμοδότες από πολλές χώρες του κόσμου και ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου που διήρκεσαν μέχρι Κυριακή πρωί.  Η επαφή των Ελλήνων με τους ξένους συνέδρους ήταν πολύ σημαντική. Γνωρίσαμε διαφορετικούς τρόπους σκέψης, ανταλλάξαμε τόσες εμπειρίες και τρόπους προώθησης της Εθελοντικής αιμοδοσίας με εκπροσώπους χωρών που σχεδόν αποκλειστικά καλύπτουν τις

ανάγκες τους με εθελοντική πρόσφορα αίματος αλλά και γνωρίσαμε τα προβλήματα χωρών που έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από εμάς.

Στα διαλείμματα μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε αρχαιολογικούς χώρους και να διασχίσουμε τη διώρυγα με καραβάκι. Την Δευτέρα 30/4/2012 η Ελληνική Ομοσπονδία, που είχε τη διοργάνωση, είχε μια καταπληκτική ιδέα. Οι τελευταίες εικόνες των συνέδρων θα ήταν από την Ακρόπολη και το περίφημο νεόκτιστο μουσείο της. Μετά την ξενάγηση όλοι οι ξένοι σύνεδροι πήραν το δρόμο της επιστροφής με ένα πλατύ χαμόγελο που πρόδιδε την ευχαρίστηση τους από τη φιλοξενία που απόλαυσαν.

Όσο για μένα δεν έχω παρά να ευχαριστήσω θερμά τους Δημάρχους Κορίνθου, Νεμέας και Σικυώνος για τη φιλοξενία του Συνεδρίου και να συγχαρώ, από καρδιάς, τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΟΣΕΑ και τον Πρόεδρο του συλλόγου μας “Γέφυρα Ζωής” κύριο Τσαουσίδη Θεόδωρο, για την ανάληψη του συνεδρίου και την άψογη διοργάνωση του. Στο δρόμο της επιστροφής ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα την τύχη να ζήσω μια τόσο πολύτιμη και ανεπανάληπτη εμπειρία.     

Δημήτρης Σιδερίδης
Μέλος ΔΣ  Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.