«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…»!



benizelos_samaras78699ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ μας θυμίζει η προεκλογική περίοδος αφού θα βαρεθείτε να βλέπετε τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες 2 εβδομάδες καθώς τα δυο πρώην κόμματα εξουσίας πήραν σχεδόν όλο τον τηλεοπτικό χρόνο! Το κερασάκι; Κανονίζουν debate μόνο μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά!…

Οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν στα πόδια τους τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Καρατζαφέρη και τον Κουβέλη. Θέλουν να κάνουν μόνο ενα debate παρωδία στη προσπάθεια τους να συσπειρώσουν τα διαλυμένα κομματά τους, αποκλείωντας τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που έχουν να τους σούρουν τα μύρια όσα!

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αποφασίσθηκε ακόμη να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα. Οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων επέμειναν ότι ο χρόνος θα πρέπει να κατανεμηθεί ισόποσα, ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που ήθελαν να εφαρμοστεί η νομοθεσία που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών». Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Έτσι, ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος των κομμάτων κατανέμεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 33,3%, Ν.Δ. 33,3%, ΚΚΕ 8,4%, ΛΑΟΣ 6,27%, ΣΥΡΙΖΑ 5,12%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,53%, Δημοκρατική Αριστερά 3,35%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,35%, Κοινωνική Συμφωνία 2,68%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,34%.

Επίσης, η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο μια συνέντευξη 45 λεπτών του κάθε αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και μια συνέντευξη Τύπου αυτού, διάρκειας 60 λεπτών, η τελευταία, κατά τη μεσημβρινή ζώνη του προγράμματος.

Τέλος οπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, η οποία συνεδρίασε χθες, η εκλογική ενίσχυση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατηρηθεί ακέραια στο ύψος που ήταν και το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω οικονομικής κρίσης.

Έτσι, τα πολιτικά κόμματα θα λάβουν επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, πλέον της τακτικής επιχορήγησής τους, έτσι ώστε ν’ αντιμετωπίσουν τα έξοδα των εκλογών!!!

Αξίζει να σημειωθεί οτι την επιπλέον επιχορήγηση θα την λάβουν μόνο τα κόμματα που ήταν στη Βουλή απο το 2009 και οχι τα καινούργια.

tromaktiko

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.