Τσίπρας: «Αν θέλετε να καταστρέψετε και άλλο τη ζωή σας ψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»!



tsipras_310_217_280_160Για πρώτη φορά σε ομιλία του, στην Καλαμάτα συγκεκριμένα, ο Α.Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες πολίτες, να ψηφίσουν πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν … θέλουν να καταστρέψουν περισσότερο τη ζωή τους!

Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού ή νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, το δίλλημα της κάλπης όπως τέθηκε από τον Α. Τσίπρα στην Καλαμάτα.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και «επιδίδονται σε κουκλοθέατρο έχοντας εγκαταλείψει την πολιτική» το δίλλημα της κάλπης, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στην Καλαμάτα, θα είναι ένα και μοναδικό:

«Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».

Υπό το πρίσμα αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και πάλι προσωπική επίθεση και κατά του κ. Βενιζέλου και κατά του κ. Σαμαρά. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Βενιζέλος στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δύο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει, και παρουσίασε σειρά αποφάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί η ανάγκη του προέδρου της ΝΔ να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν ωμός καθώς ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι ο εξευτελισμός των μισθών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και η διάλυση του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας ότι για τις δηλώσεις του κοινοτικού αξιωματούχου δεν υπήρξε ούτε από την ελληνική κυβέρνηση αντίδραση, ούτε φυσικά από τα κόμματα που την στηρίζουν ούτε έστω και για τα μάτια του κόσμου από την Ελληνίδα επίτροπο, (σ.σ.την κ. Μ. Δαμανάκη) που «τέλος πάντως έχει περάσει και από την Αριστερά».

Το νέο στοιχείο στην ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ότι έθεσε ερωτήματα στον ελληνικό λαό, κάτι που θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία του. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν την επομένη των εκλογών θέλουν περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

«Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους.

Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους.

Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο ότι να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

O κ.Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η πρώτη επιλογή ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς θα είναι να υψώσει ασπίδα προστασίας στην κοινωνία για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

defencenet.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.