Η ΔΕΗ έκοψε αναίτια το ρεύμα στο δημαρχείο Αμυνταίου!



dei_eisodosΗ δημοτική αρχή δεν χρειάστηκε πολύ για να διαπιστώσει ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο του ενεργειακού δήμου Αμυνταίου, ο οποίος με τον ομώνυμο σταθμό και τα ορυχεία της περιοχής ηλεκτροδοτεί όλη τη χώρα. Μετά την ανακοίνωση – καταγγελία του δήμου για την αιφνιδιαστική διακοπή ρεύματος, η ΔΕΗ έσπευσε χτες το πρωί να επανασυνδέσει το ρεύμα. Μάλιστα η επανασύνδεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία τηλεφωνική επικοινωνία, κανένα διάβημα. Οι υπάλληλοι που πήγαν το πρωί στα γραφεία τους, διαπίστωσαν ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί.

Βεβαίως, «το κακό είχε γίνει, καθώς αυτό ήταν το ευχαριστώ της ΔΕΗ σε μια περιοχή που προσφέρει τόσα πολλά στην επιχείρηση και στη χώρα, με αντάλλαγμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος», δήλωσε στον «Π» ο δήμαρχος Αμυνταίου. Ο Μάκης Ιωσηφίδης εξήγησε ότι «είχαμε λάβει μία επιστολή από τη ΔΕΗ, με την οποία μας ζητούσε να εξοφλήσουμε μία οφειλή 40.000 ευρώ. Εκπλαγήκαμε γιατί συνήθως μετά τον υπολογισμό των δημοτικών τελών, είχαμε και επιστροφή. Έτσι στείλαμε μία επιστολή στη ΔΕΗ στις 28 Μαρτίου, ζητώντας επεξηγήσεις για το χρέος και στη συνέχεια να το πληρώσουμε. Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες της προκλητικής ενέργειας της ΔΕΗ, η οποία έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο».

Ο δήμος Αμυνταίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Σήμερα, Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, η ΔΕΗ έγραψε νέα σελίδα στην ιστορία της σχέσης της με τις λιγνιτικές περιοχές, καθώς έκοψε το ρεύμα στο Δημαρχείο Αμυνταίου!

Το χρονικό της απίστευτης αυτής ενέργειας ξεκίνησε με ένα σημείωμα της ΔΕΗ στο οποίο έγραφε ότι ο Δήμος Αμυνταίου της οφείλει 40.000 €, χωρίς καμία εξήγηση για το τι αφορά το χρέος! Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, απέστειλε επιστολή στη ΔΕΗ ρωτώντας τι αφορά το χρέος με την επισήμανση ότι θα εξοφληθεί αμέσως μόλις εξηγηθεί τι αφορά το ποσό του υποτιθέμενου χρέους. Αντί οποιασδήποτε εξήγησης η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Δημαρχείο Αμυνταίου, όπου όπως είναι φυσιολογικό σταμάτησαν να πραγματοποιούνται όλες οι διοικητικές και άλλες εργασίες που βασίζονται στο ρεύμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Είναι δεδομένο ότι η πρωτάκουστη αυτή ενέργεια είναι τα «αντίποινα» της ΔΕΗ στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμυνταίου να διεκδικήσει όσα του ανήκουν και του τα έχει στερήσει εδώ και χρόνια η ΔΕΗ και η Ελληνική Πολιτεία, που συμπεριφέρονται με αποικιοκρατικούς όρους στο Δήμο Αμυνταίου και τις λιγνιτικές περιοχές γενικότερα.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο Δήμος Αμυνταίου έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της ενέργειας. Η προσπάθεια αυτή προβάλει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ΔΕΗ στην περιοχή και τους ανταποδοτικούς πόρους που επιβάλλεται να καταβληθούν ώστε να υπάρξει άμβλυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και άρση του αδιεξόδου στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

«Ευχαριστώ τη ΔΕΗ και τη διοίκησή της, γιατί επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μου ότι συμπεριφέρονται σαν κατακτητές στην περιοχή! Η διακοπή της σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο Αμυνταίου την ώρα που κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας δείχνει τον πανικό της διοίκησης της ΔΕΗ και αποδεικνύει ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της δεν αντέχει ούτε στιγμή στην κριτική», δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, για το συμβάν.

Πάντως και μετά την επανασύνδεση χτες το πρωί, ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Μ. Ιωσηφίδης, δήλωσε στον «Π» «εμείς συνεχίζουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας, θα αντιδρούμε αναλόγως με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και θα διεκδικούμε μαζί με την τοπική κοινωνία τα δίκαια της περιοχής, χωρίς να ενδίδουμε σε παρόμοιες προκλητικές ενέργειες, που κάθε άλλο παρά τιμούν τη ΔΕΗ, στην οποία τόσα πολλά πρόσφερε η περιοχή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ – e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.