Δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

dimarxeio_Servion_9879

Δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στις εορταστικές εκδηλώσεις  της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Βελβεντό, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος θα ανταποκριθεί στις λοιπές υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο -σημαιοστολισμός κλπ-. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού Ειρήνη Γκαμπράνη δήλωσε ότι θα παραστεί στις εκδηλώσεις σαν “απλή πολίτης”.

Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθησαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην απόφαση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής – Κράτησης Λαθρομεταναστών στη Νεάπολη Βοΐου.

2. Ομόφωνη απόφαση για την ανάθεση μελέτης αναστήλωσης του διατηρητέου μνημείου “Ράπτη”, που βρίσκεται στην πλατεία των Σερβίων και προφανώς τροποποίηση της απόφασης που είχε ληφθεί προ 10μήνου για την κατεδάφισή του, υπό την “πίεση” της αρχαιολογικής υπηρεσίας και προκειμένου να προχωρήσει ο φάκελος του έργου της ανάπλασης των Σερβίων.

3. Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη  εργολάβου αποκομιδής απορριμμάτων έτους 2012 του Δήμου, πλην του Δημοτικού Διαμερίσματος Βελβεντού  που θα συνεχιστεί το έργο ως έχει, μιας και είναι επανδρωμένο με μόνιμους υπαλλήλους. Με τη εργολαβική ανάθεση στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα –Σέρβια, Καμβούνια, Λιβαδερό-, αντί της μέχρι τώρα εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής με εργάτες οκτάμηνης σύμβασης, υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως έως και 30% -από 228.000 € η ετήσια δαπάνη θα εκπέσει στα 160.000 με 180.000 €-.

4. Έγκριση πρόσκλησης ενδιαφερομένων για την προμήθεια καυσίμων του Δήμου, με “απευθείας ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης”, αφού ο σχετικός μειοδοτικός διαγωνισμός υπήρξε “άγονος”. Επιδίωξη του Δήμου είναι να αναθέσει το έργο σε περισσότερους του ενός προμηθευτές.

Γιώργος Μαστρ. – mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.