Καμπάνα και για… του χρόνου! Βαριά η τιμωρία για τον Παναθηναϊκό



filathlos_tou_pao_mikros_klaieiΟι “πράσινοι” τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, με αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο, με τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 252.500.00 ευρώ. Κερασάκι στην τούρτα το γεγονός πως ο ΠΑΟ χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-3…

Αναλυτικά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

“Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία”: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

“Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ”.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής έκρινε πως ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τον λόγο αυτό την τιμώρησε με το άρθρο 21 του ΚΑΠ που προέβλεπε αφαίρεση βαθμών.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα μελετήσει από αύριο το σκεπτικό της απόφασης και αναλόγως θα πράξει προχωρώντας σε έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ…

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.