Εγκρίθηκε η μελέτη για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ στην Κοζάνη

fotovoltaikoparkokozΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό της συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW, που θα κατασκευαστεί σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού 5.230 στρεμμάτων και θα αποτελείται από ένα εκατ. ηλιακά πάνελ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η έγκριση έγινε με επιφυλάξεις, καθώς η περιφέρεια διεκδικεί να συμμετάσχει με 5% στη σχετική θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, «Ηλιακό Βέλος 1», ενώ ζητά επίσης να δοθεί 5% στους 12 δήμους της περιοχής.

Επιπλέον, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη νέα ατμοηλεκτρική μονάδα Πτολεμαΐδα V, ισχύος 660 MW με δυνατότητα παραγωγής μεγάλης θερμικής ισχύος για τηλεθέρμανση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διεκδίκηση του 10% από το μετοχικό κεφάλαιο της «Ηλιακό Βέλος 1» συνδέεται με το γεγονός ότι η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας εξακολουθεί να στηρίζει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την αλλαγή χρήσης των αποκατεστημένων εκτάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ και την επαναπόδοσή τους στους αγρότες της περιοχής.

Ωε εκ τούτου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακής, επισημαίνει ότι αν και η κατασκευή του πάρκου είναι ένα θετικό βήμα, δεν μπορούν να αρθούν οι παραπάνω επιφυλάξεις για την κυριότητα των εδαφών και ζητά να επωφεληθεί από το έργο η τοπική κοινωνία.

econews.gr

 

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.