Λάβρος ο Καμμένος εναντίον Παπαδήμου – Video



Σοβαρές αιτιάσεις του ανεξάρτητου βουλευτή
για καταστρατήγηση του Συντάγματος και κοινοβουλευτική εκτροπή

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Υπερήφανη πατριωτική στάση κράτησε για μια φορά ακόμα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και……
Άμυνας στη Βουλή.

Με παρρησία και τόλμη που δεν έχουν κότσια να επιδείξουν ούτε οι συνήθεις διαμαρτυρόμενοι βουλευτές της Αριστεράς, ο κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο ότι με την πολιτική του προωθεί την καταστρατήγηση του Συντάγματος ενώ έκανε λόγο για κοινοβουλευτική εκτροπή! Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, ο οποίος εκφράζει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε η κυβέρνηση μετέρχεται μεθόδους και εφαρμόζει τακτική που δεν ανταποκρίνεται στα μέτρα και τα σταθμά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Αναστολή του Συντάγματος»

Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Αυτά που θα πω, τα λέω μόνο για να γραφτούν στα πρακτικά, διότι θεωρώ ότι πλέον έχουν ανασταλεί οι διατάξεις του Συντάγματος. Η σημερινή Κυβέρνηση λειτουργεί σε ένα καθεστώς το οποίο δεν συνάδει ούτε με το Σύνταγμα της Ελλάδας, ούτε με τον κανονισμό της Βουλής».

Αιχμές κατά Αντρίκου

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών υποστήριξε ότι έχει καταργηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και σχολίασε: «Είναι σαφές πλέον, ερωτήσεις μετατρέπονται σε επερωτήσεις. Αρνούνται οι Υπουργοί, με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής, να απαντήσουν. Ερωτήσεις μετατρέπονται σε επερωτήσεις. Μιλάω για την επερώτηση για τα CDS». Για μια ακόμα φορά ο κ. Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές εναντίον του κ. Αντρίκου Παπανδρέου (μικρού αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) για τον οποίο έχουν δημοσιευθεί στοιχεία πιθανής εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Κοινοβουλευτική εκτροπή

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε επίσης:

«Γίνεται διακομματική επερώτηση από τον κύριο Δημαρά και τον κύριο Βελόπουλο, και πάλι αρνείται ο Πρόεδρος της Βουλής. Έχουμε, λοιπόν, κατά ένα μέρος ουσιαστική κατάργηση διατάξεων του Συντάγματος. Άρα, αυτά τα λέω για να γραφτούν στα πρακτικά και για να ενεργοποιηθούν πιθανώς με το 120 του Συντάγματος κάποια στιγμή, για να χρειαστούν είτε σε ειδικά δικαστήρια, είτε σε λαϊκά δικαστήρια. Πρέπει να καταγραφούν».

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό βίντεο από τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

newsbomb

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.