«Θερμά λουτρά για χρεοκοπημένους Έλληνες!»

Την ανθελληνική υποδαύλιση που είχε ξεκινήσει με την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους, φαίνεται πως εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να τηρεί με συνέπεια, η διαβόητη για το λαϊκισμό της, μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα -και αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, μεγαλύτερη εφημερίδα στον κόσμο- «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Η εφημερίδα, της οποίας ο, εκλιπών πέρσι, επί μισό και πλέον αιώνα, εκδότης της Χανς Ντίχαντ είχε επιδιώξει επανειλημμένα στο παρελθόν να παίξει ρόλο ρυθμιστή στις πολιτειακές και πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία, δεν έχει αφήσει ευκαιρία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο να μην λοιδορήσει συστηματικά, με δεκάδες πρωτοσέλιδους, κεντρικούς τίτλους της, τον ελληνικό λαό.

 

Προβαίνοντας σε ανεύθυνες και ακόμη και κακεντρεχείς γενικεύσεις, η εφημερίδα έχει προκαλέσει την οργή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην καλλιεργούμενη συστηματικά, δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, βιώνουν μια απώθηση, μιλώντας μάλιστα ορισμένοι για λανθάνοντα ρατσισμό και επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται μόνον για την εικόνα της Ελλάδας και των πολιτών της αλλά για έναν συνδυασμό με ένα πρωτοφανή αντιευρωπαϊσμό.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρωτοφανούς ανθελληνικής υποδαύλισης, αποτελεί ο πρωτοσέλιδος, κεντρικός τίτλος, στο φύλλο της Κρόνεν Τσάιτουνγκ του περασμένου Σαββάτου, “Διακοπές σε θερμά λουτρά για χρεοκοπημένους Έλληνες” και υπότιτλο “Αμφιλεγόμενο πρόγραμμα εργασίας με χρήματα της ΕΕ”, που παραπέμπει σε πολύστηλο δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες με τίτλο “Η ΕΕ στέλνει χρεοκοπημένους Έλληνες σε θερμά λουτρά”.

Σε έντονα ειρωνικό και χλευαστικό ύφος στο δημοσίευμα, με υπότιτλο “Πέρα από το εξειδικευμένο περιεχόμενο υπάρχει και πολλή διασκέδαση”, αναφέρεται πως στο πλαίσιο προγράμματος της ΕΕ, συνολικά 700 άνεργοι Έλληνες θα βρεθούν, κατά ομάδες και μέσα στο επόμενο εξάμηνο, στο Φόνσντορφ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα του τουρισμού και περιβαλλοντικής τεχνολογίας.

Στη δήλωση του υπεύθυνου του Κέντρου Εκπαίδευσης ότι, πέραν του εκπαιδευτικού περιεχομένου, στόχος είναι και η γνωριμία των Ελλήνων εκπαιδευόμενων με την αυστριακή ζωή και τον πολιτισμό, η εφημερίδα συμπληρώνει, με το γνωστό, δικό της ύφος, πως αυτό σημαίνει ότι για τους χρεοκοπημένους Έλληνες θα υπάρχουν εκδρομές σε Βιέννη και Γκρατς, συντεχνιακά γλέντια σε βουνίσια καταφύγια και μάλιστα και επίσκεψη των χρεοκοπημένων θερμών λουτρών στο Φόνσντορφ, όπου, όπως σημειώνει, επίσης σπαταλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια πολλά εκατομμύρια.

Σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας στην οποία εκδίδεται, η Κρόνεν Τσάιτουνγκ έχοντας ημερησίως 2,94 εκατομμύρια αναγνώστες, δηλαδή το 41,9% του αναγνωστικού κοινού, και με σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα ημερήσια κυκλοφορία σε μία χώρα 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι όχι μόνον η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, αλλά, σε σχέση με τον πληθυσμό, και η μεγαλύτερη, αναλογικά, εφημερίδα στον κόσμο.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.