Αιανή: Συγκέντρωση των λογαριασμών της ΔΕΗ σε κάλπη στην κεντρική πλατεία!deh_timologioΕμείς οι κάτοικοι της Αιανής εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απολυμένοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011  και ώρα 7,30μ.μ., σε Λαϊκή Συνέλευση στην Αίθουσα Τέχνης της Αιανής, διαπιστώνουμε ότι:

Η χρεοκοπία για μια όλο κα αυξανόμενη μερίδα των εργατικών νοικοκυριών είναι ήδη μια σκληρή πραγματικότητα.
Όπως σε όλη την χώρα έτσι και εδώ όλο και περισσότερες οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων, αλλά και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και φτωχών αγροτών βρίσκονται σε οριακό σημείο εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής.
Το εργατικό και λαϊκό εισόδημα δέχτηκε πρωτόγνωρη επίθεση τόσο από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του Φ. Π. Α. στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, τη δραστική μείωση των μισθών, όσο και από την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου  από τις 12,000€ στις 8,000€ και τώρα στις 5000€, από το κόψιμο των δώρων Πάσχα- Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, την μείωση έως κατάργηση επιδομάτων που προσέφεραν μια υποτυπώδη ανακούφιση σε πολυμελείς οικογένειες ή με αναπήρους από την αύξηση του κόστους Παιδείας, της Υγείας και των φαρμάκων.
Μόνο τους τελευταίους μήνες αμέτρητοι είναι οι εργαζόμενοι που είτε απολύθηκαν είτε είναι απλήρωτοι για μήνες, είτε έληξε η περίοδος επιδότησης της ανεργίας και βρίσκονται στο κατώτατο όριο της επιβίωσης.
Και τώρα μετά από όλα αυτά έρχεται η προηγούμενη και η τωρινή Κυβέρνηση και μας απειλεί εμάς που μας χρεοκόπησαν, που μας πτώχευσαν, που μας διέλυσαν κάθε προγραμματισμό , που μας τσάκισαν τη ζωή, ότι αν δεν πληρώσουμε το νέο βάρβαρο χαράτσι που μας έστειλαν με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένουμε  ( για το σπίτι που το έχουν ήδη φορολογήσει, που για αυτό πληρώνουμε και τις δόσεις των δανείων) τότε οι «σωτήρες» της κυβέρνησης:

Θα μας κόψουν το ρεύμα και θα αφήσουν εμάς και τις οικογένειες μας στο σκοτάδι.
Θα μας στερήσουν τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Θα μας υποχρεώσουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στο κρύο και στη νύχτα .
Μας απειλούν ότι αφού μας κόψουν το ρεύμα θα στείλουν τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους για να μας κυνηγήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Αυτά δεν είναι απλώς εκβιασμοί, βία και τρομοκρατία. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ανελέητος αδίστακτος και αμείλικτος ταξικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η προηγούμενη  και η σημερινή κυβέρνηση ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Οι ίδιες κυβερνήσεις που έχουν επιδείξει γενναιοδωρία δισεκατομμυρίων προς τους «αναξιοπαθούντες» τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και  απέραντη κατανόηση, υπομονή και μεγαλοθυμία με φοροαπαλλαγές ρυθμίσεις, διευκολύνσεις, διαγραφές χρεών και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει, δεν πληρώνει, εισφοροκλέβει και εισφοροδιαφεύγει.

Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε, στο όνομα των οικογενειών μας και σαν τμήμα του εργαζόμενου λαού των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, των λαϊκών στρωμάτων, ότι:

Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη αλληλεγγύης από όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Ντροπή και φόβο πρέπει να νιώσουν αυτοί που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στην απόγνωση και όχι ο λαός που υποφέρει και αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι. Κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, άνεργος, καμία εργατική- λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορεί να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. Κανένας να μην βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες.
Την οργή και την αγανάκτηση που νοιώθουμε σαν εργαζόμενοι από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τα κύματα αντιλαϊκών- αντεργατικών μέτρων που καθημερινά επιβάλλονται, τη μετατρέπουμε συνειδητά σε άρνηση πληρωμής, μαζική απειθαρχία και αποφασιστική αντίσταση.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα για τη στάση μας αυτή. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι τους. Θα αποκρούσουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειες μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς ρεύμα και νερό καμία οικογένεια.
Καλούμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, συνταξιούχους απολυμένους, άνεργους να πράξουν ανάλογα. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και το δήμο να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Το χρέος δεν είναι τη εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων- αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των συνταξιούχων και των λαϊκών οικογενειών. Μας χρωστάνε δεν  χρωστάμε σε κανένα. Να μην πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: την Κυριακή 27/11/2011 σε συγκέντρωση των λογαριασμών της ΔΕΗ σε κάλπη στην κεντρική πλατεία Αιανής

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.