Παίζουν… ξύλο στις πολυκατοικίες για το πετρέλαιο!



Πρόσφατα σε πολυκατοικία στην περιοχή της Αγυιάς, κάποιοι ένοικοι εμφανίστηκαν με… άγριες διαθέσεις στην Συνέλευση, απαιτώντας… να μην αγοραστεί πετρέλαιο! Δέχθηκαν όμως την επίθεση άλλων που επέμεναν στην αγορά!

Τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως σε νέες πολυκατοικίες όπου υπάρχει το σύστημα της αυτόματης θέρμανσης. Όπως είναι γνωστό ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να μην ανοίγει το καλοριφέρ του, συμμετέχει σε ένα ποσοστό στην πληρωμή του πετρελαίου και αυτό… προκαλεί εντάσεις!

Έτσι κάποιοι (που δεν ήθελαν να πληρώσουν ούτε αυτό το ποσοστό) έφθασαν στο σημείο να απαιτούν να μην αγοραστεί πετρέλαιο! Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό. Σε πολυκατοικία στα Ψηλαλώνια δύο ιδιοκτήτες λίγο έλειψαν να αρπαχτούν στα χέρια, διαφωνώντας για το ίδιο ζήτημα. Ο ένας (όπως έλεγε) προτιμούσε να ανοίγει το aircondition ή να βάζει αερόθερμο, παρά να πληρώνει το πανάκριβο -πλέον- πετρέλαιο. Ευτυχώς χάρη στην επέμβαση των «συγκατοίκων» τους επικράτησε ψυχραιμία και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στα 93 λεπτά η μέση τιμή

Η κίνηση πάντως έχει πέσει και οι περισσότεροι βάζουν πετρέλαιο… με το σταγονόμετρο! Οι πρατηριούχοι εκτιμούν πως ο τζίρος τους φέτος θα είναι…. ο μισός σε σχέση με πέρυσι, έστω και αν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί. Στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας το πετρέλαιο πωλείται με μέση τιμή 93 λεπτά το λίτρο. Οι καταναλωτές ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν ερωτήσεις στα πρατήρια, όμως το γεγονός ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και επιβαρύνονται από τα έκτακτα έξοδα, όπως το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τους κάνει είτε να το μεταθέτουν χρονικά είτε να αρκούνται σε περιορισμένες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες του αμέσως επόμενου διαστήματος. Είναι γεγονός πάντως ότι πολλοί επιστρέφουν στη λύση της σόμπας, του ηλεκτρικού καλοριφέρ ή ακόμα και του αιρ κοντίσιον, εκτιμώντας πως θα είναι πιο οικονομικές επιλογές για τη θέρμανσή τους.

dete.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.