Δήμος Κοζάνης: 60.000 στρέμματα για το πρόγραμμα «Ήλιος»!



Ο Δήμος Κοζάνης ήταν ο πρώτος Δήμος σε ολόκληρη τη χώρα που ανταποκρίθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε προς όλους τους δημάρχους της χώρας το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του ελληνικού ενεργειακού προγράμματος “Helios”, για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία την εξαγωγή της σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης

Με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης είχε πριν από μερικές ημέρες κάνει γνωστή την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με όσους Δήμους επιθυμούν να προτείνουν προς αξιοποίηση μεγάλες δημόσιες εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας – κατά προτίμηση άνω των 500 στρεμμάτων – στην περιοχή ευθύνης τους, όπου θα τοποθετηθούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως φωτοβολταϊκά συστήματα.

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Λόγο», ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο ενεργειακός χαρακτήρας της περιοχής θα πρέπει να παραμείνει ισχυρός και να αποτελέσει κέντρο ενεργειακών εξελίξεων, όχι μόνο στην κλασική μορφή του λιγνίτη, τον οποίο φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε, όσο και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έτσι, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι σχετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ και διεφάνη πως θα υπάρχει αυτό το πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να εντοπίσουμε δημοτικές εκτάσεις οι οποίες θα προσφέρονταν για ανάλογη αξιοποίηση, Η περιοχή μας έχει και πλεονεκτήματα, ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, ως προς τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας και τη μεγάλη ηλιοφάνεια. Αυτή λοιπόν την προετοιμασία είχαμε και ο Δήμος Κοζάνης ήταν ο πρώτος που απέστειλε σχετικά έγγραφα στο ΥΠΕΚΑ. Και υπολογίζεται πως μπορούμε να διαθέσουμε περί τις 60.000 στρέμματα…».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.