Το Μαγαζάκι αλληλεγγύης Δήμου Κοζάνης



dimos_kozanis_ethelontismos_banner45646Την λειτουργία  της κοινωνικής δομής «Μαγαζάκι αλληλεγγύης Δήμου Κοζάνης», αποφάσισε το γραφείο εθελοντισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης. Στόχος της κοινωνικής δομής, είναι η στήριξη ευπαθών ομάδων, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η κάλυψη πρωτογενών αναγκών και η στήριξη οικονομικά αδύνατων οικογενειών.

Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα εθελοντισμού κ. Ειρήνη Κακουλίδου, «το «μαγαζάκι» δέχεται είδη ένδυσης, υπόδυσης, βιβλία, παιχνίδια και είδη οικιακής χρήσης, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, και τα προσφέρει στους δικαιούχους μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία».  

Συγκεκριμένα, κάθε είδος, που χαρίζεται από πολίτη ή κατάστημα καθώς και ότι δίδεται σε δικαιούχο, καταγράφεται σε βιβλίο υλικού από υπευθύνους εθελοντές για να διαφυλαχθεί η διαφάνεια διαχείρισης υλικού και τοποθετείται ανά είδος και νούμερο στο «Μαγαζάκι».Τα αιτήματα όσων επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα συγκεντρώνονται από το Γραφείο Εθελοντισμού αξιολογούνται και πιστοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για την έγκριση ή την απόρριψη τους.

Δικαιούχοι είναι οι οικονομικά αδύνατες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα ή μοναχικά άτομα εντός των ορίων του Δήμου Κοζάνης, με ανώτατο εισόδημα 6.000,00 €,  προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο παιδί. Το καθορισμένο αυτό εισόδημα αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.

Δικαιολογητικά για εγγραφή
Αίτηση
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Αστυνομική ταυτότητα
Λογαριασμό  Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που βεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας
Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση εφορίας ότι δεν υποχρεούται ο δικαιούχος να υποβάλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος
Ε9 για τα περιουσιακά στοιχεία του αιτούντος και της οικογένειας του.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας της δομής, το «μαγαζάκι» θα δέχεται από την Τετάρτη 9 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, τις προσφορές των συμπολιτών.
Οι υποψήφιοι μπορούν τις ίδιες ημέρες να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ενημερώνονται στο Κ.Η.Φ.Η. (κτίριο 40 Μάρτυρες), τηλέφωνο 2461042257.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Δήμου Κοζάνης: 

http://www.kozanh.gr/web/guest/ethelontismos

Δείτε το video: http://vimeo.com/31777987


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.