Κατάληψη μετά μουσικής στο Δημαρχείο Βοΐου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου!



Σε …μουσική κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Βοΐου, από μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Σιάτιστας, οι οποίοι διαμαρτύρονται παίζοντας μουσική, με έναν τον πρωτότυπο αλλά άκρως συμβολικό τρόπο, στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σίτισή τους αλλά και στη μεταφορά τους από και προς το σχολείο.

Πέρα από τις ελλείψεις σε καθηγητές, οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων πανελλαδικά αλλά και τοπικά (σε κατάληψη βρίσκεται σήμερα και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας για τους ίδιους λόγους), διαμαρτύρονται γιατί στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα Μουσικά Σχολεία. Το δεύτερο αίτημά τους έχει να κάνει με τη σίτιση των μαθητών, η οποία θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ!

Το kozanimedia επικοινώνησε με την δήμαρχο Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία επεσήμανε πως σε ό,τι αφορά το θέμα της σίτισης έχει γίνει η σχετική δημοπράτηση και έχει προκύψει ο ανάδοχος και η σίτιση θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά. Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, από 1-1-2012 η μετακίνησή τους είναι υποχρέωση του Δήμου, ο οποίος συμπεριέλαβε τη μεταφορά τους από μακρινές αποστάσεις (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά) κ.α. στο Μουσικό Σχολείο. Μέχρι τότε όμως τα παιδιά παραμένουν χωρίς σίτιση και με προβλήματα στη μεταφορά τους, ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά η δήμαρχος «μέχρι το τέλος του χρόνου είναι υποχρέωση της Περιφέρειας, με την οποία ωστόσο θα έρθουμε σε επαφή για να δούμε τοι μπορεί να γίνει και για το σχολείο της Σιάτιστας αλλά και για το σχολείο της Πτολεμαΐδας, αφού το ζήτημα είναι συνολικό».

kozanimedia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.