O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα! Τι απαντά ο υπουργός



O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα!- Τι απαντά ο υπουργός

Tην ώρα που περίπου 100.000 υπάλληλοι οδηγούνται στην πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να πετσοκόβονται και οι κάτω των 55 ετών θα περιμένουν σε… εφεδρεία τη σύνταξη, ο Δημήτρης Ρέππας φρόντισε να χαρίσει σχεδόν 500.000 ευρώ(!) επιχορηγώντας  δύο αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Και ενώ οι πολίτες κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αναμένοντας τα νέα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης που θα τους στεγνώσουν οικονομικά και θα εξαφανίσουν και την αξιοπρέπειά τους, ο κ. Ρέππας με επιστολή του σήμερα στους υπουργούς ζήτησε να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% των οργανικών μονάδων.

Ο ίδιος υπουργός, ωστόσο, αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να… ελαφρύνει τα κρατικά ταμεία, με την επιχορήγηση δύο εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση στις 8 Σεπτεμβρίου- που αναρτήθηκε την επόμενη ημέρα και στον ιστότοπο της «Διαύγειας»- επιχορηγείται το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με το ποσό των 364.029,74 ευρώ.

Όπως φαίνεται, όμως, περίσσευαν κάποιες χιλιάδες ευρώ στον υπουργό και σκέφτηκε να τα αξιοποιήσει, επιχορηγώντας, την ίδια ημέρα, και το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ για έργα του ΠΔΕ με το ποσό των 133.969,72 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο ιδρύματα λειτουργούν με σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση της ΑΔΕΔΥ…

Μάλλον η είδηση ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σκόρπισε 500.000 ευρώ, δεν θα χαροποιήσει και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που έχουν καιρό να δουν «άσπρη μέρα».

Απάντηση για το δημοσίευμα έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ρέππας με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο Τύπου του υπουργού:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καμιά περίπτωση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν «χάρισε» χρήματα σε κανέναν, όπως θέλουν να παρουσιάζουν διάφορα ιστολόγια ή ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Προκαλεί εντύπωση ποιος είναι ο λόγος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στην παρουσίαση ανάλογων θεμάτων.

Δύο αποφάσεις του που έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για επιμορφωτικές δράσεις του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Διοίκησης και του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι επιχορηγήσεις, αλλά προϋπολογισθείσες εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013», με την αρ. 5528/09.11.2007 απόφαση της Επιτροπής των Ε.Κ. για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για την έγκριση των τομεακών προγραμμάτων, η Επιτροπή  ως συμμετέχοντες έθετε, εκτός των κρατικών και ιδιωτικών φορέων, τους κοινωνικούς εταίρους.

Όπως είναι γνωστό, τα κοινοτικά κονδύλια καλύπτουν το 80% των εγκεκριμένων έργων και το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αν δεν καλυφθεί το ποσοστό αυτό, τα κοινοτικά χρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα να χάνονται.

Για τον «σχεδιασμό ολοκληρωμένου μηχανισμού διαβούλευσης για την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση», εγκρίθηκαν με την αρ. απόφαση 337/21-04-2010 προϋπολογισμός 2.061.275 ευρώ και για τη «βελτίωση και αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της ΑΔΕΔΥ», την ίδια ημερομηνία με την αρ. 338 απόφαση 732.512 ευρώ, στο Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης με τροποποιημένες αποφάσεις στις 08-04-2011 (αρ.747) και 26-05-2011 (αρ.1408) προϋπολογίστηκαν 472.647 ευρώ και 325.975,70 ευρώ στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ για την «υλοποίηση σχεδίου επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των μελών Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ» και την «υλοποίηση ολοκληρωμένου μηχανισμού διαβούλευσης για την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση σε επτά γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας», αντίστοιχα.

Ο Υπουργός δεν δικαιούται να αρνηθεί την έγκριση της αντίστοιχης δαπάνης για έργο το οποίο έχει ήδη εκτελεστεί, όπως προκύπτει από τα σχετικά παραδοτέα έγραφα εκτέλεσης του έργου.

Ως εκ τούτου, οι δύο αποφάσεις του νυν Υπουργού, συνολικού ύψος 479.000 ευρώ, έρχονται σε συνέχεια αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και αναφέρονται σε εκτελεσθέν έργο των παραπάνω δραστηριοτήτων, και μάλιστα μόνον μέρους του, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής. Δηλαδή, ουδεμία νέα απόφαση έχει ληφθεί για χρηματοδοτήσεις.»

Σημείωση Νewpost 1: Όσοι σέβονται τη Δημοκρατία δεν αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης με τον όρο «διάφορα ιστολόγια» και στους δημοσιογράφους με τη λέξη «διάφοροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί». Εκτός και εάν, θα πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς την «δημοκρατική» ευαισθησία του κ. Ρέππα και να αναφερόμαστε από αύριο σε εκείνον μόνο με τη φράση «διάφοροι υπουργοί».

Σημείωση Newpost 2: Στην απάντησή του, ο κ. Ρέππας δεν διαψεύδει τίποτα από όσα γράφτηκαν στο ρεπορτάζ. Ωστόσο, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ανεξάρτητα από το εάν είχαν εγκριθεί τα κονδύλια για τη συγκερκιμένη χρήση, ο ίδιος θα έπρεπε να αλλάξει τη σχετική απόφαση και να δώσει τα χρήματα στους… πεινασμένους Έλληνες.

newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.