Έλληνες αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία και στην Βουλγαρία!Οι Έλληνες δεν πάνε μόνο για ψώνια στη Βουλγαρία ή για διακοπές στην Αλβανία. Αγοράζουν και σπίτια εκεί. Και μάλιστα, εν μέσω κρίσης. Βέβαια, είναι φθηνότερα απ’ ότι στην… Ελλάδα. Σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αλβανίας, πέντε Έλληνες το τελευταίο εξάμηνο αγόρασαν εξοχικά.

Ακόμη εξήντα Έληνες μέσα σ’ ένα χρόνο πήραν σπίτια στη Βουλγαρία. Ένας από αυτούς, ο Θεσσαλονικιός Μάκης Βελκόπουλος λέει σχετικά: «Αγόρασα διαμέρισμα 95 τετραγωνικών προς 1.200 ευρώ το μέτρο και μάλιστα επιπλωμένο. Η κατασκευή είναι πολυτελής και η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται εξελίσσεται σε τουριστικό θέρετρο για τα Βαλκάνια. Ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα υπάρχει και στη Βουλγαρία από πλευράς υποδομών, με τη διαφορά ότι εδώ είναι πολύ φθηνότερα όλα. Συνολικά οι διακοπές του εκεί κοστίζουν λιγότερο από ό,τι αν είχα εξοχικό σε οποιαδήποτε περιοχή στην Ελλάδα αφού το κόστος των αγορών είναι μικρότερο, τα τρόφιμα είναι φθηνότερα, ενώ και οι δαπάνες για εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης είναι λιγότερες”.

Ο Γιόρνταν Καμαζίρεφ, διευθύνων σύμβουλος σε κατασκευαστικό όμιλο της Βουλγαρίας, αναφέρει: “Ανάμεσα στη Ρίλα και τη Ροδόπη, στους πρόποδες του Πιρίν έχω πουλήσει διαμερίσματα σε δεκάδες Ελληνες που επιθυμούσαν ένα εξοχικό σπίτι, το οποίο θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλο το χρόνο αφού βρίσκεται σχετικά κοντά σε μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, ενώ διαθέτει υποδομή και για καλοκαιρινές διακοπές”.

volospress.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.