Ξαναδώσαν ζωή οι κάτοικοι στον λόφο του Άη Σαράντη

0a36uijjoboop

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να ξαναδώσουν ζωή στον ιστορικό λόφο.

Ο ΑΗ Σαράντης χτίστηκε από τους κατοίκους της περιοχής Αγίου Δημητρίου –Ηπειρωτών  με προσωπική δουλειά και με υλικά από το υστέρημά τους σε δύσκολες εποχές.

Ο λόφος του ΑΗ Σαράντη με το δασάκι υπήρξε για δεκαετίες χώρος αναφοράς των κατοίκων της πόλης .Τα τελευταία χρόνια συντηρείται και  επιτηρείται από λιγοστούς ανθρώπους με ελάχιστα μέσα.

Ο σύλλογος της γειτονιάς αποφάσισε να αναβαθμίσει το χώρο και να του ξαναδώσει  ζωή, έτσι ώστε να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του και να αποτελέσει  ξανά  χώρο αναφοράς για τη γειτονιά και την πόλη γενικότερα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση την Κυριακή με πρωτοβουλία των  «Παρταλόπλων », οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντισμού και με επικεφαλής της ομάδας, την  υπεύθυνη εθελοντισμού κ.Κακουλίδου, αλλά και τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, οι οποίες διέθεσαν όλα τα αναγκαία μέσα , καθάρισαν τον περίβολο της εκκλησίας και το Δασάκι από κάθε είδους απορρίμματα και χόρτα.

Ο Δήμαρχος  Κοζάνης παρευρέθηκε στον ΑΗ Σαράντη και συζήτησε με τους κατοίκους για τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες θα αναβαθμίσουν το χώρο.

Ως κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην προσπάθεια καθαρισμού ,ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος ,ο πρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού -αθλητισμού κ.Γελαδάρης Χάρης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου κ.Κάτανας Γιώργος.

Ο Γιάννης Σιδέρης συντονιστής αυτής της προσπάθειας ζήτησε τη συμπαράταξη των κατοίκων της περιοχής ,αλλά και τη στήριξη όλων των παραγόντων για την επιτυχή εξέλιξη αυτής της προσπάθειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.