Ψήφισμα – Καταγγελία των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας



mpodosakeioΕμείς οι εργαζόμενοι στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ‘Μποδοσάκειο’ με αίσθημα οργής και απογοήτευσης καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας, των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού μας αλλά και όλων των παρατρεχάμενων τους, που προκλητικά αλλά χωρίς αιδώ οδηγούν στην απαξίωση ένα νοσοκομείο όπως το ‘Μποδοσάκειο’ αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροτοπικιστικά συμφέροντα.

Με αλχημείες κατάφεραν να συμπιέσουν όσο μπορούν παραπάνω τις κλίνες του ‘Μποδοσάκειου’ αυξάνοντας ταυτόχρονα αυτές του ‘Μαμάτσειου’ προκειμένου να πετύχουν μια πλαστή ισορροπία. Και αφού έκαναν αυτό, μετά έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα. Έδρα Διοίκησης στην Κοζάνη.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του ‘Μποδοσάκειου’ Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αποφάσισε τα εξής:
1. Θεωρεί απαράδεκτη την καταστρατήγηση των ιδίων κριτηρίων που είχαν τεθεί για την αξιολόγηση των νοσοκομείων η οποία οδηγεί σε μείωση 50 κλινών με βάση του οργανογράμματος και παράλληλη αύξηση του ‘Μαμάτσειου’ Νοσοκομείου Κοζάνης προκειμένου να επιτευχθεί για το κάθε Νοσοκομείο η εξίσωση των 200 κλινών.
2. Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για εμπαιγμό απέναντι στο ‘Μποδοσάκειο΄ Νοσοκομείο και τους πολίτες της Εορδαίας και της Δυτικής Μακεδονίας.
3. Καλεί σε αγωνιστική συστράτευση τις τοπικές αρχές, τους φορείς και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για να βάλουμε φρένο σε όσους προσπαθούν να σταματήσουν την επέκταση του ‘Μποδοσάκειου’ Νοσοκομείου και επιδιώκουν την υποβάθμισή του.
4. Ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους παράγοντες της περιοχής, βουλευτές, περιφερειάρχη και Δήμο να λάβουν σαφή και δημόσια θέση για το θέμα προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ποιοι και πως το εκπροσωπούν.
5. Διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει και το έχουμε εδραιώσει με κόπο ψυχής όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αυτό. Σε μία περίοδο τόσο δύσκολη οικονομικά για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας όπου η παροχή υγείας πρέπει να είναι ποιοτική και δωρεάν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις μόνο παρασκήνια και κομματικές επιδιώξεις ικανοποιούν.
6. Αποφασίζουμε το παρόν ψήφισμα να σταλεί στο Υπουργείο, στους τοπικούς φορείς και στα ΜΜΕ.

Αν κκ. Υπεύθυνοι όποιοι και αν είστε εσείς αλλά και παρατρεχάμενοί τους θεωρείτε ότι αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά να περιμένετε ότι σαν κέρδος θα αποκομίσετε χλεύη και αδιαφορία. Σε όλα τα επίπεδα πλέον.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.