Kαταστροφές καλλιεργειών στην Αυγή Ελλησπόντου Κοζάνης, από επιδρομές αγριόχοιρων!



agrioxoiroi_se_xorafi3546fdΜεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών του οικισμού Αυγής Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης, έχουν προκαλέσει οι καθημερινές επιδρομές αγριόχοιρων στην περιοχή, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες και διαμαρτυρίες στην ΕΡΑ Κοζάνης, τόσο καλλιεργητών της περιοχής, όσο και του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αυγής Χρήστου Παπαδημητρίου.

«Τα χωράφια των κατοίκων του οικισμού, έχουν γίνει καταφύγιο των αγριόχοιρων που ζουν στο δάσος», δήλωσε στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Αυγής Χρήστος Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ότι

«ορισμένοι κυνηγοί που έρχονται στην περιοχή, ρίχνουν τροφή στους αγριόχοιρους που διαβιούν εκεί και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα τα σκοτώνουν κατά την κυνηγετική περίοδο».

Το πρόβλημα με τις επιδρομές των αγριόχοιρων στον κάμπο και τα χωράφια του οικισμού της Αυγής, εμφανίστηκε σε πολύ μικρότερο βαθμό πριν από 7 χρόνια και παρότι ο Πρόεδρος του οικισμού και οι πληγέντες καλλιεργητές πατάτας , σιταριού και κριθαριού έχουν απευθυνθεί στο Δασαρχείο, τον Δήμο, τον Κυνηγετικό Σύλλογοι και όλες τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία λύση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.