Ξεκίνησαν οι Γιορτές της Γης στην πανέμορφη Βλάστη



VlastiKozaniΜε την ομάδα κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου, το πρωτοποριακό αυτό συγκρότημα της ελληνικής σκηνής που παρουσιάζει επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική, βαλκανική και μεσογειακή παραδοσιακή μουσική, ξεκίνησαν την Πέμπτη οι γιορτές της Γης στην πανέμορφη Βλάστη, με την παρουσία πολλών επισκεπτών.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η «Μακεδονική Φανφάρα», η μπάντα χάλκινων πνευστών από τη Θεσσαλονίκη που έπαιξε εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό-βαλκανικό ηχόχρωμα, ενώ οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» σε μια live εμφάνιση ενθουσίασαν το κοινό.

Την Παρασκευή  στην Βλάστη εμφανίζεται  η τσιγγάνικη μπάντα από την Ουγγαρία Romengo και η μπάντα Kottarashky, ενώ οι γιορτές συνεχίζονται το Σάββατο με τους Χαϊνηδες στις 9.30 το βράδυ και άλλες πολυεθνικές μπάντες.

Ο πρόεδρος της Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη σημασία των γιορτών της Γης που έγιναν με τα χρόνια θεσμός και αποτελούν σημείο αναφοράς ως εναλλακτικό φεστιβάλ. Επίσης, αναφέρθηκε και σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στη Βλάστη, όπως τα Δούμπεια Μουσικά Σεμινάρια.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε και φέτος της Γιορτές της Γης, ένα φεστιβάλ που προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες», τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος, προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στο τετραήμερο των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Σταύρος Υφαντής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, χαρακτηρίζοντας τις εκδηλώσεις ως μια διέξοδο στην οικονομική κρίση. Ο κ. Υφαντής φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία των γιορτών, ενώ έδωσε τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις Γιορτές της Γης να ξεχωρίζουν.

Να τονιστεί ότι και φέτος αρκετοί εθελοντές έσπευσαν να στηρίξουν το θεσμό που διατηρεί την οικολογική του διάσταση, ενώ όλες τις ημέρες θα υπάρχουν διάφορα happenings και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.