Για “παραβίαση της νομοθεσίας στις προσλήψεις εργατών” καταγγέλλει την αρχαιολογία ο πρόεδρος της Μαυροπηγής



Mavropigi-orixeioΤην έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πρόσληψη κατοίκων της Μαυροπηγής στα ανασκαφικά έργα της αρχαιολογίας που γίνονται στο χωριό εκφράζει ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής ενότητας Μαυροπηγής Αν. Εμμανουήλ, ο οποίος μιλάει ευθέως για παράβαση της νομοθεσίας από την αρχαιολογική υπηρεσία σε σχέση με τα όσα ορίζει το ΑΣΕΠ.

«Αυτό που κατά την άποψή μας παραποιεί τη βούληση του νομοθέτη είναι ότι ενώ αναγνωρίστηκε ότι υπήρξε αδικία και εν συνεχεία θεσπίστηκε ότι ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε λιγνιτική δραστηριότητα εκεί πρώτη προτεραιότητα έχουν οι κάτοικοι των οικισμών που έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, δεύτερη οι κάτοικοι του δήμου και τρίτη οι κάτοικοι του νομού, εντούτοις αυτό δεν γίνεται σεβαστό» δηλώνει ο κ. Εμμανουήλ.

Προσθέτει δε πως η αρχαιολογία εσκεμμένα ερμηνεύει διαφορετικά τη νομοθεσία και επανειλημμένα προσλαμβάνει υπαλλήλους που έχουν μόνο εντοπιότητα του νομού. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ανάλογη διαμαρτυρία είχαμε και στο δήμο Σερβίων Βελβεντού για τις ανασκαφές στην Ελάτη.

Ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο πολιτισμού μέσω της αρχαιολογικής υπηρεσίας λειτουργεί δεν υπηρετεί το πνεύμα του νομοθέτη, λένε οι κάτοικοι της Μαυροπηγής.

Πριν λίγες μέρες κάτοικος της Μαυροπηγής υπέβαλε ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, ζητώντας την εφαρμογής της νομοθεσίας και την τήρηση της εντοπιότητας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μόνο 10 κάτοικοι της Μαυροπηγής υπέβαλαν αιτήσεις για τις 256 θέσεις εργατών, εκ των οποίων μια μόνο τελικά προσελήφθη.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον ανάλογες ενέργειες» δηλώνει ο κ. Εμμανουήλ.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.