Ρεσιτάλ ερμηνεία από τους Χαλκιά και Σκουρολιάκο στο έργο «Εκείνος και Εκείνος» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



ekeinos_kai_ekeinos_banner97tboΚαι οι δύο ήταν υπέροχοι Εκείνος και Εκείνος, ο Τάσος Χαλκιάς και ο Πάνος Σκουρολιάκος, οι οποίοι ερμήνευσαν καταπληκτικά τους ρόλους του «Λουκά» και του «Σόλωνα», στο ανάλογο έργο του Κώστα Μουρσελά, που ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο υπαίθριο θέατρο του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών της Πτολεμαΐδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.

Ήταν μία επίκαιρη κωμωδία, μια κοινωνική σάτιρα, μέσα από την οποία πρωταγωνιστές, άνθρωποι απλοί, βιώνουν την καθημερινότητα, απογυμνώνοντας και απομυθοποιώντας κατεστημένες αντιλήψεις.

Οι μεγαλύτεροι από τους θεατές έφεραν στη μνήμη τους την ομώνυμη πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, που τους καθήλωσε πριν από κάποια χρόνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές μεταξύ των εποχών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όλοι οι συντελεστές του έργου, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το υπέροχο κοινό της Περιφέρειας» δήλωσε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, έκανε λόγο και για την οικονομική κρίση σε συνάρτηση με την Θεατρική κίνηση, τονίζοντας ότι ο κόσμος μπορεί να θέτει άλλες προτεραιότητες χωρίς όμως να ξεχνά ην πνευματική ανάταση που προσφέρει το θέατρο και είναι αναγκαία η πνευματική τροφή όσο και η υλική.

Από την πλευρά του ο καταξιωμένος ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος αναφερόμενος στην παράσταση υπογράμμισε ότι «Θέλουμε το κοινό φεύγοντας για το σπίτι του να πάρει κάτι μαζί του από το έργο γιατί αυτή είναι η αποστολή της τέχνης, ενώ παράλληλα στοχεύουμε και στην ψυχαγωγία των ανθρώπων, που βιώνουν μία ζοφερή περίοδο λόγω των κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων¨.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε από τη συμμετοχή του κόσμου, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων, Αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος, τονίζοντας ότι η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας, μέσα από μια καλή συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα θεατρικά έργα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.