Όχι στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο



kozani_apo_plateia_zoom_kosmosΑποδεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στην χθεσινή του συνεδρίαση την εισήγηση της Επιτροπής Χωροταξίας – Κυκλοφοριακού – Πεζοδρομίων – Περιπτέρων του Δήμου Κοζάνης, για την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον Κεντρικό Πεζόδρομο.

Η επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της πρότεινε στο σώμα να εκπονηθεί σε διάστημα περίπου οχτώ μηνών σχετική μελέτη η οποία θα σχετίζεται με την προμελέτη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της κεντρικής πλατείας, όπου θα περιλαμβάνεται η πλατεία Νίκης, ο πεζόδρομος της οδού Ειρήνης, καθώς και οι πεζόδρομοι της γύρω περιοχής, στην οποία θα εξετάζεται και το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στο κεντρικό πεζόδρομο. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος δεν συντρέχουν αυτή την στιγμή λόγοι και προϋποθέσεις για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Ειρήνης.

Υπέρ της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης και στην οδό Ειρήνης τάχθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άννα Νανοπούλου, η οποία ζήτησε δοκιμαστική λειτουργία της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο 1μέτρο και 20 εκατοστά . Ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Γιάννης Μητσιάκος συμφώνησε με την πρόταση της επιτροπής ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της κίνησης Τόπος να ζεις Λευτέρης Ιωαννίδης  ζήτησε την καθολική απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς να χρειαστεί να εκπονηθεί μελέτη. Ομόφωνα αποφάσισε χθες το βράδυ να εκδοθεί ψήφισμα για την παραμονή του ΙΓΜΕ μετά την απόφαση για συγχώνευση ή κατάργηση του.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.