Ο Κοζανίτης “Λόγος Απειλή” οργισμένος και με ρυθμό



0aa76r8gio“Πίσω στα πόστα μου γυρίζω, παίρνω θέση, πολεμώ, βάζω στόχο και πυροβολώ”. Πρόκειται για έναν στίχο που μπορεί και να αποτελεί έναν “Λόγο Απειλή”. Είναι όπως οι περισσότεροι από αυτούς που έγραψε ο ομώνυμος εκφραστής της χιπχόπ που κατάγεται από την Κοζάνη και στα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στη σκηνή έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά του μουσικού αυτού είδους.

Αυτοχαρακτηρίζεται “οργισμένος νέος”. Ίσως γι’ αυτό ο κατά κόσμον Χρήστος Κ. επέλεγε το ψευδώνυμο “Λόγος Απειλή” για να εμφανιστεί στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. “Το χιπχόπ ως κουλτούρα είναι από μόνο του προκλητικό, ήταν επανάσταση όταν ξεκίνησε. Θεώρησα το ψευδώνυμο αυτό ως το πιο κατάλληλο για να εκφράσω τη μουσική μου”, λέει στη “Μ”.

Τον ενδιαφέρει όμως ο λόγος του να είναι απειλητικός “μόνο εκεί που πρέπει”, όπως τονίζει. “Οι ράπερ οφείλουν να είναι καυστικοί, αφού δίνουν βαρύτητα κυρίως στον στίχο και όχι τόσο στη μουσική”, συμπληρώνει. Τον ίδιο τον εξαγριώνουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα, που αποτελούν τη βάση και την αφορμή για τα τραγούδια του. “Με θίγουν πολλά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που σου κατεδαφίζει από μικρό τα όνειρα. Επίσης τον τελευταίο καιρό με στενοχώρησε πολύ το γεγονός πως είδα στην τηλεόραση κάποια πλάνα με έκτροπα στην Αθήνα, τα οποία με σόκαραν. Δεν μου αρέσει η κατάχρηση εξουσίας και το πολιτικό σύστημα δεν με καλύπτει καθόλου. Στα λόγια έχουμε δημοκρατία, αλλά στην πράξη είμαστε χειρότερα και από δικτατορία”, ομολογεί.

Σημαντική συνεργασία
Ωστόσο, τα δικά του όνειρα δεν κατεδαφίστηκαν. Με από την Κοζάνη, σπουδαστής στο ΤΕΙ Αυτοματισμού στη Σίνδο και χωρίς μουσικές σπουδές στο βιογραφικό του, έχει καταφέρει στα είκοσι πέντε χρόνια του να είναι ένα καλό όνομα στον χώρο της ελληνικής χιπχόπ μουσικής. “Θεωρώ ότι το δυνατό μου χαρτί είναι πως είμαι παιδί της επαρχίας”, υποστηρίζει.

Η πρώτη του απόπειρα να γράψει τραγούδια έγινε το 2003. Έκτοτε έχει στο ενεργητικό του ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “I am hip hop” αλλά και μια σημαντική συνεργασία με τον διεθνούς φήμης αμερικανό ράπερ Freestyle του συγκροτήματος Arsonists, με τον οποίο μαζί ηχογράφησαν τον δίσκο σε ένα στούντιο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. “Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’90. Πιστεύει ότι η μουσική εξέλιξη στο χιπχόπ βρίσκεται στην Ευρώπη. Έτσι μας προσέγγισε, άκουσε κομμάτια μου και ενδιαφέρθηκε. Τώρα καταλήξαμε πια σε μια φιλική σχέση και ετοιμάζουμε έναν ακόμη δίσκο”, λέει. Πέρα από τις εμφανίσεις και τη δισκογραφία του, όμως, διατηρεί μαζί με άλλους ομοτέχνους του και ένα ομότιτλο του Cd Label (I am hip hop), στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η παραγωγή των συναυλιών του.

Μερικά από τα τραγούδια του άλμπουμ, αλλά και άλλα ακυκλοφόρητα θα ερμηνεύσει ο ίδιος στην αποψινή εμφάνισή του στο Jazz Rock café της Καβάλας. Μαζί του θα είναι οι Still και Dj Amok.  

makthes.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.