Αφιέρωμα δημοφιλούς Τσέχικου portal για την Κοζάνη, τη Χαρτοθήκη και τη Χάρτα του Ρήγα!arxontiko_lassani_kozani345erΑρθρο για την Κοζάνη, την Δημοτική Χαρτοθήκη και την χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, αναρτήθηκε πρόσφατα σε Τσέχικη ιστοσελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας, προτείνοντας την πόλη  ως τουριστικό προορισμό στην ενδοχώρα για όσους επισκεφθούν τα νότια Βαλκάνια.

Το δημοσίευμα που αναδεικνύει τη σημασία της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή, προτείνει στους αναγνώστες να επισκεφθούν την πόλη της Κοζάνης και την Δημοτική της Χαρτοθήκη, ακόμη και αν δεν είναι λάτρεις της χαρτογραφίας.  

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται:
«Οσον  αφορά τις διακοπές σας αξίζει  να οδηγήσετε μέχρι και τα νότια Βαλκάνια. Εκεί  προγραμματίστε το ταξίδι σας στην ελληνική πόλη της Κοζάνης. Γιατί; Θα δείτε ότι στην  Κοζάνη,  από τις  λιγότερες  δημοφιλείς (αλλά όχι άσχημες) τοποθεσίες  στην ενδοχώρα, μπορείτε να επισκεφθείτε την τοπική δημόσια βιβλιοθήκη, στην  οποία εκτίθεται ένας μοναδικός χάρτη του Ρήγα Βελεστινλή του 1797».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον χάρτη με το δημοσίευμα να κλείνει με την προτροπή, όποιος βρεθεί στην Κοζάνη, να δοκιμάσει κρόκο ή κουλουράκι…

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.