Συγκεντρώσεις κατά του Μνημονίου σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα



kozani_plateia_nikis23525Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έγιναν το πρωί της Τρίτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις που κάλεσαν τα Εργατικά Κέντρα του νομού και το ΠΑΜΕ.

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης οι απεργοί συγκεντρώθηκαν, τονίζοντας για ακόμα μια φορά την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και στα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το ΠΑΜΕ κάλεσε σε νέους αγώνες «που έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή και των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων και της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, στις ομιλίες του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ τονίστηκε για άλλη μια φορά η σθεναρή αντίσταση «στο μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα βάλουν τη χώρα τους μικρoμεσαίους και τους μικροεπιχειρηματίες σε μεγάλη δοκιμασία και κοινωνική εξαθλίωση και θα επιβάλλουν νέους φόρους, νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση των φόρων, κεφαλικούς φόρους, αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, τελών κυκλοφορίας , Φ.Π.Α, κλπ.».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ δήλωσε για άλλη μια φορά ότι «η επιβολή του φριχτού αντιλαϊκού «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» προκειμένου να συνεχίσει ο δανεισμός του ελληνικού κράτους για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους, συνοδεύεται από την εκβιαστική προπαγάνδα ότι δε θα μείνουν άδεια μόνο τα κρατικά ταμεία, αλλά θα αδειάσουν και τα ταμεία των λαϊκών νοικοκυριών. Ακόμη περισσότερο τρομοκρατούν το λαό με τη «χρεοκοπία» προκειμένου να υποταχθεί στο μονόδρομο της πολιτικής του «Μεσοπρόθεσμου», να κάνει δική του υπόθεση την αντι­μετώπιση του κρατικού χρέους που προκάλεσαν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. Οι εκβιασμοί στοχεύουν στο λαό. Αυτόν θέλουν να τρομοκρατήσουν με τα διλήμματα «σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία».

Συγκεντρώσεις έγιναν και στην Πτολεμαϊδα με κύριο σύνθημα τον αγώνα και την αντίσταση στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης, στη φτώχεια και τις απολύσεις.

Στην απεργία συμμετέχει ο δημόσιος τομέας, ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία, τράπεζες, μεταφορές και ο ιδιωτικός τομέας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Ν.Τ ΑΔΕΔΥ
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Εμείς οι απεργοί του Νομού Κοζάνης, που συγκεντρωθήκαμε για άλλη μία φορά και διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Τρίτη 28  Ιουνίου 2011 δηλώνουμε:

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημιουργεί συνθήκες φτώχειας και αποδυναμώνει τον κόσμο της εργασίας.

Οδηγεί στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. ¸νας φαύλος κύκλος ύφεσης χωρίς καμία ελπίδα ανάπτυξης.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο της κοινωνίας :
1.Για Δουλειά και όχι ανεργία
2.Για Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.
3.Για Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι δουλεμπόριο.
4.Ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
Την αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του μνημονίου Ι και ΙΙ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στο νέο πακέτο μέτρων με το οποίο πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, και η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στις προσπάθειες κατάργησης των Σ.Σ.Ε.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1.¢μεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του
2.Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και του νομοθετικού πλαισίου
3.Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας
4.Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών
5.Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.