Hurriyet: Οι Έλληνες περνούν την κρίση με κέφι!



Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, λέει ο ελληνικός λαός και από ό,τι φαίνεται, τη λογική αυτή επιβεβαιώνει και η τουρκική εφημερίδα “Hurriyet Pazar”, σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας, παρά την οικονομική κρίση, οι Έλληνες αντιστέκονται “με την ανεξαρτησία του καφέ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ελληνικός λαός την ημέρα πάει στην δουλειά, το βράδυ στην διαδήλωση και τη νύχτα διασκεδάζει, με τα κέντρα τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις, να είναι κατάμεστα. 

“Όσο και αν γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα και την οικονομία, στον τρόπο ζωής του Έλληνα και στις συνήθειές του δεν υπάρχει ίχνος κρίσης. Ο Έλληνας δεν κάνει παραχωρήσεις από τον καφέ του, το ποτό του, το φαγητό του, την ένδυσή του, τη σιέστα του και βέβαια τη διασκέδασή του”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεύτερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας με τίτλο “Και πάλι είμαι αισιόδοξος” γράφει ότι στην Ελλάδα όλος ο κόσμος που προέρχεται από διαφορετικά επαγγέλματα μιλάει με πικρία για την κρίση.

Περπατώντας στον δρόμο βλέπει κανείς πολύ συχνά στα καταστήματα την ταμπέλα “Ενοικιάζεται”. Και στις πολυκατοικίες βλέπει κανείς πολύ συχνά τις ταμπέλες που γράφουν “Ενοικιάζεται” ή “Πωλείται”.

Οι άνθρωποι αυτού του τόπου θα πρέπει να μάθουν πλέον να ζουν με λιγότερη πολυτέλεια. Βεβαίως και δεν θα είναι εύκολο, βεβαίως και θα υπάρχει οργή και αγανάκτηση αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος.

“Βέβαια δεν περιμένω ο ελληνικός λαός που είναι λαός της Μεσογείου μποέμικος και του αρέσει η διασκέδαση, να μοιάσει με τους λαούς της βόρειας Ευρώπης.

Θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις καφετερίες για τα φραπεδάκια τους, στα μπουζούκια για συρτάκι αλλά θα είναι πλέον αναγκαστικά πιο περιορισμένοι”, καταλήγει

digitalcrete.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.