Ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής ”Η γιορτή των Χρωμάτων”



0a9869kjbkΆνοιξε χθες στον εκθεσιακό χώρο του ΕΛΚΕΠΑ η γιορτή των χρωμάτων. Η γιορτή της χαράς, της δημιουργίας, της παιδικής εικαστικής άνοιξης που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Η «μαγική» σκέψη του παιδιού κατάφερε να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο το πραγματικό με το φανταστικό. Το παιδικό σχέδιο αποτελεί το πιο κατάλληλο μέσο ώστε να αποτυπωθεί όλη αυτή η «μαγεία» σε μια λευκή κόλλα χαρτιού με αμεσότητα, πρωτοτυπία και αυθορμητισμό. Η ζωγραφιά των παιδιών αποτελεί  μια άλλη γλώσσα, άγνωστη και δυσνόητη τις περισσότερες φορές για μας τους μεγάλους γιατί απλά έχει δικό της λεξιλόγιο και δική της σύνταξη, δεν υπακούει σε κανόνες.

Τρεμάμενες γραμμές τραβηγμένες από άπειρα παιδικά χέρια, παιδικές ζωγραφιές, άλλες διστακτικές και άλλες πιο τολμηρές, που απεικονίζουν σπίτια, λουλούδια, ανθρωπάκια, τον ήλιο, ακατέργαστα σχήματα, κατασκευές  ακόμα και σχέδια από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, είναι μερικά από τα έργα που επιμεληθήκαν  τα έξι παιδικά τμήματα  στο εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά δεν έμειναν μόνο στην έκθεση της δουλειάς τους καθώς έδειξαν την ετοιμότητά τους ζωγραφίζοντας στην πρόσοψη του εκθεσιακού σε μια μοναδική «Live» επίδειξη των ικανοτήτων τους.

Τα παιδικά τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου, με την συνδρομή των δασκάλων τους  Έλενα Ζέρβα, Χρήστο Βογιατζή, Χρήστο Σφυρή και Αντωνία Μωϋσιάδου, λειτουργούν  έτσι ώστε τα παιδιά να πλάθουν ένα θέμα και να του δίνουν μορφή είτε ομαδικά είτε ατομικά. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλους ζωγράφους και το έργο τους μέσα από προβολές διαφανειών, να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν διάφορα υλικά, να φτιάξουν κατασκευές και τελικά να επιβεβαιωθούν μέσα από την διαδικασία της δημιουργίας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.