Επέμβαση της αστυνομίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου!



dimos_voioi_kozanis_xartisΠρωτόγνωρες καταστάσεις βίωσε προχτές βράδυ η τοπική αυτοδιοίκηση στη Σιάτιστα, όπου στο επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, έγινε επέμβαση της αστυνομίας και η συνεδρίαση διακόπηκε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι την αστυνομία κάλεσε η ίδια η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος κατήγγειλε τη δήμαρχο για «αναβίωση σκοτεινών εποχών από το παρελθόν».

Το θέμα που προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις, είναι η δημιουργία μεγάλου αιολικού πάρκου στο Μπούρινο, το οποίο ήρθε για δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να γίνει κατορθωτή η λήψη απόφασης. Ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη και υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις, έγινε αντιληπτό ότι στο προαύλιο του δημαρχείου έφτασε ένα περιπολικό – κλούβα της αστυνομίας.

Μέσα στην αίθουσα έγινε κυριολεκτικά χαμός, ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον Μιχάλη Καραμπατζιά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να ζητά εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε η αστυνομία στο χώρο της συνεδρίασης. Τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Μακρής, σε υψηλούς τόνους, είπε ότι «η αστυνομία κλήθηκε γιατί είχαμε καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο, ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον αντιδήμαρχο Βασίλη Σταμπουλού, ο οποίος προσήλθε στη συνεδρίαση, παρέμεινε λίγο και στη συνέχεια αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος τηλεφώνησε στον πρόεδρο και τον ενημέρωσε καταγγέλλοντας ότι «αποχώρησε επειδή κινδυνεύει».

Ο Μ. Καραμπατζιάς, φανερά εκνευρισμένος κατήγγειλε ότι «αυτά που ζούμε απόψε είναι πρωτόγνωρα. Πού ακούστηκε να έρχονται κλούβες και περιπολικά της αστυνομίας σε συνεδρίαση πολιτικού οργάνου; Οι ένστολοι δεν έχουν καμιά δουλειά σε μία τέτοια διδικασία. Αυτό θυμίζει τις ποιο μαύρες εποχές του παρελθόντος». Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης η συνεδρίαση διακόπηκε.

Χτες, η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, παραδέχτηκε ότι η ίδια είχε ενημερώσει από την προηγούμενη της συνεδρίασης την αστυνομία και ζήτησε από τον επικεφαλής αξιωματικό «να είναι σε επιφυλακή και έτοιμη να επέμβει», καθώς όπως υποστήριξε «απειλούνται επεισόδια». Η δήμαρχος εξήγησε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, επειδή «είχαμε καταγγελία δημοτικού συμβούλου, σύμφωνα με την οποία «απειλείται η ζωή του και θα του κάψουν το σπίτι».

Να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να συζητηθεί η πολύκροτη υπόθεση δημιουργίας αιολικού πάρκου στο Μπούρινο, με το οποίο οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης και φορείς της Σιάτιστας διαφωνούν. Πρόκειται για επένδυση της εταιρίας «Ρόκα», προϋπολογισμού περί τα 140 εκ. ευρώ, με 46 ανεμογεννήτριες ισχύος 92 μεγαβάτ.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.