Τα απίστευτα και μοναδικά κατορθώματα του Ομπράντοβιτς



 Τα απίστευτα και μοναδικά κατορθώματα του Ομπράντοβιτς

Μετά τους παίκτες του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού, σειρά στα αφιερώματα της Euroleague είχε ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. … Στο video που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτρια αρχής γίνεται αναφορά στα κατορθώματα του Σέρβου κόουτς, το ρεκόρ των οκτώ τροπαίων, αλλά και τις επιτυχίες του με τους «πράσινους».

«Έπειτα από δύο δεκαετίες στους πάγκους, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ. Ο όγδοος τίτλος της Euroleague που κατέκτησε το 2011 με τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, τον φέρνουν στην πρώτη θέση τόσο ανάμεσα σε παίκτες όσο και ανάμεσα σε προπονητές, μάλιστα έχει διπλάσια αριθμό τροπαίων από τον δεύτερο σε τρόπαια κόουτς. Ξεπέρασε και τον Ντίνο Μενεγκίν των επτά τίτλων. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετία του ’70 ως νεαρός παίκτης στην πατρίδα του, το Τσάτσακ της Σερβίας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από νωρίς κατάλαβε ότι η προπονητική τον ενδιέφερε για αυτό ξεκίνησε από νωρίς τη μελέτη, κρατώντας σημειώσεις έπειτα από κάθε προπόνηση είτε με την Παρτιζάν είτε με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Το καλοκαίρι του 1991 έγινε ο τεχνικός της Παρτιζάν Βελιγραδίου και λίγους μήνες μετά σήκωσε τον πρώτο τίτλο της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Κέρδισε την Euroleague το 1994 με την Χοβεντούτ Μπανταλόνα, το 1995 με τη Ρεάλ Μαδρίτης», αναφέρεται στο αφιέρωμα ενώ στη συνέχεια εστιάζει στην καθ’ όλα επιτυχημένη του πορεία με το «τριφύλλι»:

«Τον Ιούνιο του 1999 υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό κι αυτή είναι η 12η χρονιά του με τους «πράσινους». Μαζί τους πήρε την Euroleague πέντε φορές, ξεκινώντας το 2000 στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια το 2002 στην Μπολόνια, το 2007 στην Αθήνα, το 2009 στο Βερολίνο και το 2011 στη Βαρκελώνη. Επιπλέον έχει κερδίσει με τον Παναθηναϊκό 10 πρωταθλήματα Ελλάδας (έχασε μόνο τη σεζόν 2001-2002), αλλά και έξι Κύπελλα. 21 τίτλοι σε 12 σεζόν με την πιθανότητα κατάκτησης ενός ακόμα πρωταθλήματος Ελλάδας, στους επικείμενους τελικούς της σειράς των play-offs. Απίστευτο και μοναδικό!»

sport-fm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.