Kαι νέα αρκούδα νεκρή στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή



arkoyda_nekri_nixta3453Μία μόλις μέρα μετά την υπογραφή σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος Life για τον περιορισμό του φαινομένου των τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες μια αρσενική αρκούδα βάρους 150 κιλών και ηλικίας 8 – 10 ετών έπεσε θύμα τροχαίου τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, κοντά στο ρέμα Γκιώλη.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», που αποτελεί εταίρο του προγράμματος Life, πρόκειται για το 10ο περιστατικό που σημειώνεται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό και στο συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητόδρομου έχουν συμβεί άλλα τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της «Καλλιστώς» ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας Οδού, αλλά όταν έφτασε στην περιοχή, δυστυχώς το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Η αρκούδα μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ως βασικά αίτια των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες η «Καλλιστώ» αναφέρει την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα. Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει το αίτημά της για την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.