Επιχείρηση αποκατάστασης λακκουβών και μυοκτονίας από τη ΔΕΥΑΠ



lakouva_se_dromo2353Στην αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα που προξένησαν συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΥΑΠ) προχωρά το ερχόμενο διάστημα η επιχείρηση, καθώς βγαίνει εντός ολίγου στον “αέρα” η εργολαβία για την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν με υπαιτιότητα της ΔΕΥΑΠ στο οδικό δίκτυο της πόλης της Πτολεμαΐδας και των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Εορδαίας.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της επιχείρησης έχει έρθει σε επαφή με εταιρεία που διενεργούν μυοκτονίες, προκειμένου να υλοποιήσει και φέτος έργο μυοκτονίας τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Τσαγκαλίδης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Αλέξανδρος Μουρατίδης, η καθυστέρηση της εργολαβίας για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο οφείλεται στα προβλήματα από το «πάγωμα» του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, στο οποίο ήταν ενταγμένο το συγκεκριμένο έργο, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να χρειαστεί να προχωρήσει στην αλλαγή φορέα χρηματοδότησης και να χρηματοδοτήσει πλέον τη συγκεκριμένη εργολαβία από ίδιους πόρους.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση μυοκτονίας, ανέφεραν ότι σύντομα πρόκειται να εγκατασταθούν ειδικά δολώματα (παγίδες) δίπλα σε αποχετευτικές σχάρες και πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της κυκλοφορίας τρωκτικών, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ερωτηθείς εξάλλου για το τι γίνεται με τον καθαρισμό των σχαρών των αποχετευτικών φρεατίων όμβριων υδάτων, ανέφερε ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού η επιχείρηση καταβάλλει προσπάθεια για τον καθαρισμό τους από καιρό σε καιρό, αν και ζήτησε από τους δημότες «μία πίστωση χρόνου για να υλοποιηθούν αυτά που μέχρι τώρα δεν γίνονταν».

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.