Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις Επιχειρήσεις της Κοζάνης που συμμετείχαν στην Έκθεση «10η EXPOKOS 2011» στην Πρίστινα



0aaauiygiugig8i76t8iΕπιχειρηματική αποστολή στο Κόσσοβο με παράλληλη συμμετοχή στην Διεθνή έκθεση οικοδομικών υλικών και ειδών κατοικίας «10η EXPOKOS 2011» πραγματοποίησε από 18 ως 21 Μαΐου 2011 το Επιμελητήριο Κοζάνης με τη συμμετοχή περίπου 15 επιχειρήσεων μελών του.

Ήταν η πρώτη συντονισμένη επίσκεψη ελληνικών επιχειρήσεων στην έκθεση της γειτονικής βαλκανικής περιφέρειας, η οποία την εποχή αυτή γνωρίζει αναπτυξιακή άνθιση με κυρίαρχο στοιχείο την ανοικοδόμηση ολόκληρων περιοχών τόσο της υπαίθρου του Κοσσόβου, όσο και της πρωτεύουσας Πρίστινα, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ετήσια διεθνής έκθεση ΕΧPOKOS.

Η αποστολή των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Κοζάνης με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χρήστο Σάββα, είχαν την ευκαιρία να παραστούν την Τετάρτη 18 Μάιου 2011  το μεσημέρι στα εγκαίνια της έκθεσης. Τα εγκαίνια  έγιναν στο Εκθεσιακό κέντρο της Πρίστινα παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων που υποδέχθηκαν θερμά την ελληνική αποστολή, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της  βουλής του Κοσσόβου και η εκτελούσα χρέη υπουργού Εμπορίου, αλλά και ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Bekim Xhafa, ο οποίος και είχε προσκαλέσει το Επιμελητήριο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κοζάνη να συμμετέχει στην εν λόγω διεθνή έκθεση. Μετά τα εγκαίνια η αποστολή ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και διαπίστωσε το ενδιαφέρον πολλών τοπικών επιχειρήσεων που εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον να έχουν επιχειρηματικές επαφές με τα μέλη της αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιχειρηματικών συναντήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής της αποστολής στην Πρίστινα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Ήδη πριν την αναχώρηση από την Κοζάνης με συνεργασία του Επιμελητηρίου και του κ Xhafa είχαν προκαθοριστεί επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς είχαν αποσταλεί έγκαιρα τα επιχειρηματικά «προφίλ» των συμμετεχόντων μελών του ΕΒΕ και η ανταπόκριση από πλευράς Κοσοβάρων υπήρξε ικανοποιητική.

Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις του Κοσσόβου που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συμμετέχουσες στην αποστολή επιχειρήσεις στο περίπτερο που με μέριμνα του ΕΒΕ φιλοξενήθηκαν δείγματα προϊόντων που κάθε επιχείρηση κατασκευάζει και διακινεί.

Σημειώνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις της Κοζάνης εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία του ΕΒΕ και σύμφωνα με δηλώσεις όλων έπεται και συνέχεια με τις εμπορικές συμφωνίες που θα ακολουθήσουν.

Σχολιάζοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σάββας τα αποτελέσματα της αποστολής και της παράλληλης συμμετοχής στην 10η EXPOKOS  δήλωσε ότι «ο στόχος να αποτελέσει η πρωτοβουλία του ΕΒΕ για διοργάνωση της αποστολής μοχλό προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται γενικά με τις κατασκευές και υλικά οικοδομής, σε μια περιοχή τόσο κοντινή στη δική μας, με πληθυσμό πλέον του 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μιλάμε για μια περιοχή με ανάγκες σε νέες υποδομές, τεχνογνωσία και σύγχρονα προϊόντα που  μπορούμε και πρέπει να φτάσουμε. Εμείς, σαν ΕΒΕ δώσαμε την ευκαιρία στα μέλη μας να κάνουν το πρώτο βήμα. Διοργανώσαμε επαφές, κάναμε γνωριμίες. Έγκειται από εδώ και πέρα στους επιχειρηματίες να αξιολογήσουν κατά πόσο οι γνωριμίες και η πρώτη εμπειρία που απέκτησαν από τη νέα αγορά που ανοίγεται  μπροστά τους μπορεί να αποδώσουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης νέων και επωφελών και για τα δύο μέρη συνεργασιών. Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα και κάθε περίπτωση το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να παράσχει τις υπηρεσίες του για όλα τα μέλη που αναζητούν στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειάς και του εξαγωγικού τους προσανατολισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕ κα Αφροδίτη Βούρκα, που παρέμεινε στην Πρίστινα όλες τις ημέρες της αποστολής μιλώντας στα ΜΜΕ του Κοσσόβου που έσπευσαν να καλύψουν δημοσιογραφικά την παρουσία στην περιοχή τους του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ως ενός επίσημου φορέα της Επιχειρηματικότητας από τη χώρα μας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Bekim Xhafa  για την θερμή υποδοχή και την άψογη διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων και συνάμα απεύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στην 27 Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Εκθεσιακό κέντρο Κοζάνης επιχειρήσεων του Κοσσόβου, για να λάβει την υπόσχεση του Προέδρου του Εκθεσιακού Κέντρου Πρίστινας ότι θα ανταποδοθεί η επίσκεψη.

Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.