Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Πτολεμαϊδα – Δείτε όλο το ρεπορτάζ



troxiao6u63qiej95aΔύο νεκροί είναι ο απολογισμός της φοβερής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης δύο ΙΧ αυτοκινήτων στις 12 παρά το μεσημέρι (σήμερα) στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας, λίγο έξω από το χωριό προς Πτολεμαΐδα. Νεκροί είναι οι επιβάτες του ενός (φωτο) αυτοκινήτου άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 79 ετών (ο οδηγός) και 80 ετών (η συνοδηγός). Ελαφρά τραυματίες οι επιβάτες του δεύτερο αυτοκινήτου μια νεαρή γυναίκα με τα δυο ανήλικα παιδιά της. Ευτυχώς και τα δυο παιδία (3 και 4 ετών) βρίσκονταν σε παιδικά καθισματάκια και σώθηκαν από τα χειρότερα. Και τα δύο παιδιά λόγω του σοκ αλλά και κάποιων μικρών εκδορών νοσηλεύονται προληπτικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρήκε τραγικό θάνατο χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαινε το αντρόγυνο  (Nissan Mikra) και που κινούνταν επί της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας (1 χιλμ. πριν από την είσοδο του οικισμού) συγκρούστηκε με άλλο αντιθέτως κινούμενο ΙΧ επιβατικό όχημα (Ford Mondeo) στο οποίο επέβαινε μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της ηλικίας 3 και 4 ετών.

Αμέσως στον τόπο του συμβάντος κλήθηκαν και έφτασαν άντρες η Τροχαία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, όπως και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από τη σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών το κόκκινο Nissan και χρειάστηκε η επέμβαση των αντρών της Π.Υ. προκειμένου με ειδικό μηχάνημα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του 79χρονου οδηγού και της 80χρονης συνοδηγού, που δυστυχώς ήταν νεκροί.

Η μητέρα οδηγός του δευτέρου  αυτοκινήτου δεν έφερε τραύματα, ενώ τα δύο παιδιά της που ευτυχώς κάθονταν σε ειδικά καθίσματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου και προληπτικά παρέμειναν για νοσηλεία.

«Ειδοποιηθήκαμε στις 11:55 για το τροχαίο περιστατικό στο 8ο χιλμ. της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας, η επέμβασή μας ήταν άμεση και με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει η Υπηρεσία μας καταφέραμε να προβούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον απεγκλωβισμό των θυμάτων, όμως δυστυχώς και οι δύο ηλικιωμένοι ήταν νεκροί», δήλωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας κ. Βάιος Ζυγούρης.

Στον τόπο του συμβάντος ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας κ. Σπύρος Τάσιος, μίλησε για μια σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο κινούμενων ΙΧ, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας που επέβαιναν στο ένα όχημα και να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά τα δύο παιδιά που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα τους και κινούνταν κανονικά επί της οδού.

Όπως σημείωσε ο κ. Τάσιος, τα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία προκλήθηκε το τροχαίο διερευνώνται, παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη και νεκροψία-νεκροτομή, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πολλές φορές έχει γίνει λόγος για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου -που χαρακτηρίζεται «δρόμος-καρμανιόλα»- πως κατά καιρούς έχουν σημειωθεί τροχαία περιστατικά με θύματα ακόμη και νέους ανθρώπους.

Μάλιστα για το λόγο αυτό δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Γαλάτειας και Ολυμπιάδας του Δήμου Εορδαίας και των Πολιτιστικών του Συλλόγων, διεκδικώντας όχι μόνο τις διορθωτικές επεμβάσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, αλλά και χάραξη νέου δρόμου για να αποφευχθεί ενδεχομένως η επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων καταστάσεων και στο μέλλον.

eordaia.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.