Εξιχνιάστηκε ο εκτροχιασμός του τραίνου στην Κοζάνη μετά από πολύμηνες έρευνες



treno875879Τέσσερις μήνες μετά τον εκτροχιασμό της εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στην ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή της ΔΕΗ που οδηγεί στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες που λίγο έλειψε να στείλουν στον θάνατο τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για να εξασφαλίσουν… μεροκάματο κόβοντας κομμάτια από τις ράγες!

Οι πολύμηνες έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης έφεραν αποτέλεσμα και η δικογραφία με το όνομα του δράστη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Κοζάνης. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν σταματούν αν δεν εντοπίσουν και τους υπόλοιπους
συνεργούς του. Το παρά λίγο τραγικό ατύχημα είχε γίνει στις 30 Δεκεμβρίου του 2010, στο 21ο χιλιόμετρο της γραμμής Κομάνου – ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Η αμαξοστοιχία που αποτελούνταν από τη μηχανή και ένα βαγόνι στο οποίο ήταν φορτωμένο ένα τεράστιο εξάρτημα της ΔΕΗ, εκτροχιάστηκε μόλις έφτασε στην κομμένη γραμμή.

Από τον εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ο μηχανοδηγός Β΄ στον ώμο και ένας κλειδούχος στο χέρι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ο πρώτος μηχανοδηγός και άλλος ένας κλειδούχος δεν έπαθαν τίποτε. Όταν κατέβηκαν από το τραίνο, αντίκρισαν έκπληκτοι τις κομμένες ράγες από τις οποίες έλειπε ένα κομμάτι που οι δράστες πρόλαβαν και φόρτωσαν σε ένα φορτηγό με το οποίο εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους δίπλα στις ξηλωμένες γραμμές τις φιάλες οξυγόνου, τους κασμάδες και τα κλειδιά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην οργανωμένη επιχείρηση.

PROTO THEMA

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.