Ανακλινόμενες μπάρες στους πεζόδρομους της Κοζάνης



mpares_se_pezodromousΤην διέλευση οχημάτων μέσα στους κεντρικούς πεζόδρομους επιθυμεί να ελέγξει ο Δήμος Κοζάνης, για αυτό το λόγο χθες το πρωί κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Αποστολίδη και δημοτικούς αστυνόμους, τοποθέτησαν εντός του κεντρικού πεζόδρομου της Κοζάνης – στην οδό Κοβεδάρων- μια ανακλινόμενη μπάρα. Αυτό θα γίνεται μέσα στα πλαίσια των ωρών που ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Από τις 6-11 π.μ. θα μπορεί να γίνεται η μεταφόρτωση προϊόντων και η τροφοδοσία των καταστημάτων από οχήματα, και το απόγευμα από τις 3.30 μ.μ. ως τις 5.30 μ.μ. Τις ώρες που θα μπορεί να γίνει η τροφοδοσία των οχημάτων οι μπάρες θα ελέγχονται από τη δημοτική αστυνομία. Φυσικά ο δήμος θα πρέπει να λάβει υπόψη του όλα τα ενδεχόμενα και να πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα λ.χ. ασθενοφόρα, η πυροσβεστική, άτομα με αναπηρίες κ.λπ.

Όπως σημειώνει σχετικά για το μέτρο, ο κ. Αποστολίδης: «Τοποθετήθηκε μια μπάρα, στην Κοβεδάρων. Είναι δοκιμαστικό το μέτρο. Θα καταγραφούν όλοι οι πεζόδρομοι και θα τοποθετηθούν ανακλινόμενες μπάρες παντού. Αυτό το κάνουμε για να προστατέψουμε τους πεζούς, για αυτό άλλωστε λέγεται και πεζόδρομος, από τα αυτοκίνητα αλλά και από τα μηχανάκια». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άσχημο φαινόμενο των αυτοκινήτων, φορτηγών αλλά και μηχανάκια – delivery (και όχι μόνο) που διασχίζουν τον κεντρικό πεζόδρομο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος πεζός. Την ίδια ώρα φυσικά διαταράσσεται η ησυχία και η ηρεμία του πεζόδρομου.

«Θα πρέπει να έχουμε έναν αστυνομικό να είναι στημένος και να κόβει κλήσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται, ειδικά σε περιόδους κρίσης;» αναρωτήθηκε ο ίδιος. Το μέτρο με τις μπάρες, ο Δήμος, προτίθεται να το επεκτείνει, τοποθετώντας σε όλους πεζόδρομους, καθώς και στις ζώνες φορτοεκφόρτωσης και ανεφοδιασμού των καταστημάτων, όπως κατέληξε σχετικά ο κ. Αποστολίδης.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.