Γεμάτα παγίδες τα πεζοδρόμια της Πτολεμαΐδας – Στη δικαιοσύνη προσφεύγει κάτοικος που τραυματίστηκε



lakouva_se_dromo2353Σε ιδιαίτερα επικίνδυνο σπορ εξελίσσεται το να κυκλοφορεί κανείς στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της Πτολεμαΐδας, αφού συχνά πυκνά κάτοικοι καταλήγουν στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα και κατάγματα στα άκρα, λόγω των παγίδων που κρύβουν τα πεζοδρόμια, με τα πάσης φύσεως κολωνάκια, βίδες και σπασμένους σωλήνες που εξέχουν σε αρκετά σημεία.

Θύμα λοιπόν ενός κομμένου σωλήνα στον πεζόδρομο της Βασ. Σοφίας, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έπεσε την Τετάρτη 23 Μαρτίου μία κάτοικος της πόλης, η κ. Σοφία Θεοδωρίδου, την ώρα που πήγαινε στη Λαϊκή αγορά. Λόγω της πολυκοσμίας που υπήρχε τη μέρα εκείνη δεν είχε καλή ορατότητα στον πεζόδρομο και σκόνταψε σε ένα σπασμένο σωλήνα που βρίσκεται στη συμβολή του συγκεκριμένου πεζόδρομου με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου (απέναντι από την Εμπορική τράπεζα), με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα και να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο με ανοιχτό μέτωπο (της έκαναν τρία ράμματα), χτυπήματα στα πόδια, κάταγμα στη μύτη και κάταγμα στο δεξιό καρπό.

Αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση στην παθούσα, είναι ότι ενώ την ώρα εκείνη υπήρχε πολύς κόσμος στην καφετερία που βρίσκεται μπροστά στο σημείο που σκόνταψε, δεν έσπευσε κανένας να τη βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι είχε γεμίσει αίματα, με εξαίρεση μία περαστική δημοτική υπάλληλο του πρώην δήμου Βερμίου, την κ. Ζαχαρούλα Κουπαρανίδου – Kαρούτσου, την οποία και ευχαριστεί δημόσια για την ευαισθησία της, αφού ήταν η μόνη που προσέτρεξε να τη βοηθήσει.

Η κ. Θεοδωρίδου πήγε λίγες μέρες αργότερα στο δήμο για να εκφράσει τα παράπονά της και ενημέρωσε μάλιστα τον αντιδήμαρχο στον οποίο την παρέπεμψαν ότι σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του δήμου Εορδαίας. Διότι, όπως δήλωσε στον «Π», εκτός του ότι χτύπησε πολύ άσχημα και θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη για την αντιμετώπιση του κατάγματος, έχασε και τη δουλειά της (εργάζονταν με ημιαπασχόληση).

Ταυτόχρονα όμως, το αναπάντεχο αυτό ατύχημα έχει δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στην οικογένειά της καθώς φροντίζει οικείο της ηλικιωμένο άτομο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί (με γεροντική άνοια) και τώρα θα χρειαστεί να πληρώνει γυναίκα για να την αντικαταστήσει, αφού δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τη φροντίδα του. «Έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, γιατί όχι μόνο έχασα τη δουλειά μου, αλλά εγώ ούτε τον εαυτό μου δεν μπορώ να φροντίσω τώρα πια όχι και άλλο άτομο», δήλωσε με πίκρα και κάλεσε τους αρμόδιους να κάνουν κάτι άμεσα πριν βρεθούν στη θέση της και άλλοι συμπολίτες της, καθώς, όπως την πληροφόρησαν στο νοσοκομείο δεν είναι η μόνη που υπέστη σοβαρό τραυματισμό από ένα τέτοιο ατύχημα.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.