Έλληνες Πολιτικοί: Μετά το γιαούρτωμα φοβούνται και την 25η Μαρτίου



0ginaikaseparelasiΜε τον τρόμο της 25ης Μαρτίου ζει η κυβέρνηση καθώς φαίνεται πως οι πολιτικοί φοβούνται πιθανές μαζικές αποδοκιμασίες πολιτών.

Αιτία της ανησυχίας τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά γιουχαϊσμάτων, από το γιαούρτωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κερατέα μέχρι και τα επεισόδια με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο.

Μάλιστα, τους φόβους της κυβέρνησης παραδέχτηκε τη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στο δελτίο της ΝΕΤ, λέγοντας πως βλέπουν σχεδιασμό επιθέσεων αποδοκιμασίας εναντίον υπουργών, πίσω από τα οποία βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό και η εμφάνιση των πολιτικών που θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις και θα παραστούν σε παρελάσεις την 25 Μαρτίου αναμένεται πολύ μικρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία της αστυνομίας στους εορτασμούς και ήδη αρκετές άδειες έχουν ανακληθεί.

Παρέλαση με μαύρες σημαίες

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχολεία που βάζουν λουκέτο λόγω των συγχωνεύσεων οι μαθητές αναμένεται να παρελάσουν με μαύρες σημαίες αλλά και να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις των δήμων.

Το υπουργείο Παιδείας ήδη από προχθές με ανακοίνωσή του χρέωσε προκαταβολικά στις αριστερές παρατάξεις των εκπαιδευτικών συνδικάτων “επεισόδια στη μαθητική παρέλαση”, ενώ έστειλε τελεσίγραφο στις Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών  για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Παπανδρέου: “Δε θα κλειστούμε στα γραφεία μας”

“Θα είμαστε κοντά στο λαό, δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, άλλωστε γι αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αναφορά του κ. Παπανδρέου έχει σχέση με τα επεισόδια που προκαλούν μεμονωμένες ομάδες πολιτών, σε βάρος κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και γενικά σε βάρος πολιτικών στελεχών.

Τσίπρας: “Σκευωρία από την κυβέρνηση”

Για πρωτοφανή πολιτική σκευωρία εκ μέρους της κυβέρνησης και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Α. Τσίπρας.

“Eίναι πια απολύτως σαφές ότι με πλήρη κυβερνητική κάλυψη εξυφαίνεται μια πρωτοφανής πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας με τη συμμετοχή και των βουλευτών του κόμματος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ αποστασιοποιήθηκε ξεκάθαρα και με σαφήνεια από τα φαινόμενα βίας δηλώνοντας ότι “η βία αποτελούσε πάντοτε το καταφύγιο των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους” και πρόσθεσε πως “τη βία την επιλέγουν όλοι όσοι θέλουν τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του και όχι πρωταγωνιστή”, λέγοντας όμως ότι αφορμή για την κατάσταση αυτή είναι “η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και οι αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική και αιτία, το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι “έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος. Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι είμαστε μια αριστερά παντός καιρού για να της αποδίδει όσα δεν αντέχει, πολύ σύντομα θα κατανοήσει ότι δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος της πολιτικής ζωής, ούτε οι πανταχού παρόντες”.

Κουβέλης: “Κατανοούμε αλλά καταδικάζουμε”

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, καταδίκασε κάθε κίνηση ακρότητας εις βάρος των πολιτκών προσώπων τονίζοντας ωστόσο ότι κατανοεί την υπαρκτή κοινωνική αγανάκτηση.

Ερωτηθείς για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος αποχώρησε από τον ΣΥΝ για καθαρά πολιτικούς λόγους.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.